30. juuni 2013

Kiire õhtusöök - kalavorm tomatite ja saiapuruga

Alljärgnevat toitu olen ma vist söönud juba ajast kui ma päris väikene olin. Kui ma õigesti mäletan, siis see retsept on leitud ühest tervislikust kokaraamatust, mis oli oma aja kohta ikka väga uudne ja uhke kokandusteos. Niisiis sai seda proovitud ning nii on see saanud meie peres üheks kiire aja lihtsasti valmistatavaks kalatoiduks. Minu ema firmatoit on see ka, nii et seetõttu olen seda ausalt öeldes vaid paar korda ise valmistanud (kusjuures see retsept on veidi sarnane Mari-Liisi firmaroale).

Kui juunikuu ajakirja "Maret" oli vaja valmistada lihtsat toitu, mis valmiks kiirelt ja väheste komponentidega, siis tuli seesama kalavorm koheselt mõttesse. Kuigi seda toitu võib valmistada igal ajal, siis praegune hooaeg soosib seda toitu veel eriti hästi - tomatid on oma parimas vormis ning taljejälgijad saavad ka söönuks.


600 g nahata kalafileed (valge kala)sidrunist pressitud mahla
4 keskmise suurusega tomatit
200 g (täistera)saia
5 sl oliiviõli
5 sl hakitud basiilikut
soola, pipart

Piserda ahjuvormi veidi õli. Paiguta kalafileed vormi põhja, raputa peale soola, pipart ning veidi sidrunimahla. Viiluta tomatid ning aseta fileedele, maitsesta soola ja pipraga.

Murenda kätega sai puruks ning sega kokku õli, basiiliku ja näpuotsatäie soolaga. Laota saiapuru tomatitele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, kuni saiasegu on pealt kuldne. Serveeri koos värske salati või riisiga.

Soovitused:

  •  Basiiliku asemel võid kasutada mistahes lemmikürti – peterselli, murulauku tilli vms.
  •  Kasutada ära kappi seisma jäänud kõvemat saia!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar