24. aprill 2013

Paras kaloripomm, aga nii lihtne ja maitsev. Isetehtud maapähklivõi!

Kes mind teavad, siis neile on juba ammu teada, et üks minu nõrkusi on maapähklivõi. No ei saa mina sellele vastu panna, ükskõik kas see on siis pandud piimakokteili sisse, jäätisesse, magustoitu, kommi või kooki - ühesõnaga jumalik. Maapähklivõi (peanut butter) on tegelikkuses siis võie, mis koosneb soolapähklitest. Jah, soolapähklitest ja ei miskist muust koostisainest. Ühesõnaga valmistamine on ülimalt lihtne ning poes müüdavatele samadele toodetele teeb silmad ikka ette küll. Järgnevalt 2 sõltuvust tekitavat retsepti!



Mis siis vaja on? Võta lihtsalt 300 g soolapähkleid. Pane mikserisse ning mikserda minutike, kuni kõik ühtlaseks pastaks muutub. Kui soovid, võid eelnevalt soolapähklid ära röstida.. 

Muidugi on mugav, kui on valmistamiseks köögikombain. Kui ei ole, siis võta lihtsalt kõrgemate äärtega anum, et pähklid välja ei hüppaks. Maapähklivõi eksperdina võin öelda, et mulle meeldib, kui selle tekstuur on veidi tükiline. Isetehtud maapähklivõi puhul ongi hea see, et tekstuuri saad jätta täpselt selliseks nagu soovid. Mina mikserdan täpselt selle hetkeni, et mõned väikesed pähklitükid ikka sisse jääks.


Siiski on mul üks lihtne retsept veel varuks. Kui maapähklivõi retsept koosnes vaid ühest komponendist, siis järgmine lausa kahest:) Mulle tohutult meeldib magusa-soolase kooslus retseptides, kus on kasutatud maapähklivõid. Seetõttu lisan valmistatud maapähklivõile veel veidi sulatatud piimašokolaadi. Lõpptulemusena saab sellest lihtsalt võrratult šokolaadine, kergelt soolakas määre. Nii-nii hea. Külmkapis seisnuna muutub võie tahkemaks, piltidel on aga just valmistatud võie. Retsept alljärgnev:

300 g maapähklivõid
100 g piimašokolaadi


Sulata šokolaad vesivannil ning lisa siis segades maapähklivõile. Lase külmkapis taheneda.


Lihtsad asjad on ikka uskumatult head!

Vaata siin blogis maapähklivõiga retsepte:
Maapähklivõi-toorjuustukook
Šokolaadi-maapähklivõi batoonikesed
Jäätis maapähklivõiga
Maailma parimad "vale pirukad" šokolaadikreemi ja maapähklivõiga
Maapähkli-banaanismuuti
Maapähkli-šokolaadiruudud
Maapähkliküpsised
Šokolaadine maapähklikook


14 kommentaari :

  1. Kas tavaline blender, millel jää purustamise funtsioon olemas on sobib maapähklivõi valmistamiseks?

    VastaKustuta
  2. Just valmis isetehtud maapãhklivõi. Ja lihtsalt superhea tuli. Aitäh idee eest

    VastaKustuta
  3. mulle meeldib see retsept väga! Aga pildilt jäid silma need armsad küpsised - kas neid müüakse Pärnus mõnes salajases kohas? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole absoluutselt saladus Teevi:) Ostsin need Pärnu Maximast!

      Kustuta
  4. Aitäh, Ragne! Peagi, kui Pärnusse satun, lendan peale, äkki leian ka :)

    VastaKustuta
  5. Lisasin sellele loole viite oma maapähklivõid tutvustavale postitusele http://kuidasteha.wordpress.com/2013/12/06/maapahklivoi/. loodan, et sellisel kujul sobib (kui on pretensioone anna teada ja muudan ära :)). Ise kirjutasin peamiselt soolases toidus kasutamisest aga sul on kena kollektsioon magusaid ühes kohas koos. Tore on näha, et on ka teisi maapähklivõi sõltlasi kes kirjutada viitsivad :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loomulikult sobib:) Väga asjaliku ja toreda postituse oled kirja pannud.

      Kustuta
  6. ˇTere, proovisin ka teha maapähklivõid tavalistest maapähklitest, mitte soolastest ja röstitud, aga tulemuseks oli pähklijahu, mingit kreemi ei tekkinud. Mis ma valesti tegin

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selleks, et maapähklitest tekiks kreem, peab need nö "üle mikserdama" ehk siis tuleb saumikseriga nii kaua suristada, kuni need võiseks massiks lähevad. Peene puru tekkimine tähendab lihtsalt seda, et püreestasid liiga vähe aega:)

      Kustuta
  7. Mina proovisin ka tavalistest pähklitest ja jahu mis jahu. Jäin mõtlema, et ehk tavalised siiski ei sobi. Rostitud pähklid tunduvad rasvasemad. :)
    Ma panin pärast õli ja mett juurde.
    Abikaasa ütles, et oli maapähklivõi moodi. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Millega neid pähkleid purustasid ja kui kaua? Masinal tuleb lasta töötada seni, kuni jahu võiseks massiks muutub. See ei võta kaua aega, aga pisut siiski.:)

      Aga tore, kui lõpuks õnnestus.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails