11. aprill 2013

Ahjuomlett peediga



Minu postituste vähesus blogis näitab, et miskit on toimumas. Mõned põnevad toiduprojektid on lõppemas ning mõned tulemas. Igastahes on kiire periood, kui varsti võin juba siin blogis välja hõisata kolm suuremat uudist, millega viimasel ajal tegelenud olen. Seni aga jätkame hommikusöögi lainel. 

Nii mõnestki blogipostitusest on kindlasti kõlama jäänud minu suur armastus omlettide vastu. Mul on täpsed soovid ja ootused, milline minu omletiroog olema peab. Seetõttu olen tihtipeale kuskil kohvikus seda rooga tellides pettumuse osaliseks saanud. Mitte, et halb oleks, aga lihtsalt on mõned nüansid..... Näiteks meeldib mulle, kui omletis on valmistamisel kasutatud rukki- või odrajahu. See annab lõpptulmusele juurde kerge teralise tekstuuri - mulle meeldib öelda, et tekstuur muutub veidi kohmakaks. Veel meeldib, kui omlett ei ole üliõhuline, et see märkamatult  taldrikult kaob. Lisaks peab see olema paksem, mitte õhuke, et see noaga lõigates koheselt taldrikupinda kriipima hakkaks:)

Alljärgnevalt üks mõnus ahjuomleti retsept, mille saab ahju pista ning siis selle küpsemise ajal laud katta ja mõnus hommikukohv valmistada.


5 muna
2 dl piima
2 sl rukkijahu
200 g (1karp) kodujuustu

1 dl juustu, riivituna
soola, pipart
200 g toorest peeti, riivituna

Mikserda vahule munad koos piima ja rukkijahuga, lisa lusikaga segades juurde kodujuust ja riivitud juust. Maitsesta soola ja pipraga. Määri kandiline ahjuvorm (ca 17x25cm) võiga ning laota vormi põhjale riivitud peet. Vala peale munasegu ning küpseta 220 kraadi juures 20 minutit.

23 kommentaari :

  1. Kas peet on toores või keedetud?

    VastaKustuta
  2. Oh, kui isuäratav, arvan, et läheb juba homme tegemisele:)

    VastaKustuta
  3. Oi, Ragne, sellele roale on minu nimi peale kirjutatud - ja mul on juhuslikult üks poolik peedipakk kapis ka :) Homme!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pille - ma mõtlesingi, et kirjutan seda pilti töödeldes fotole Sinu nime peale:)

      Kustuta
  4. Tegin seda eile keedupeediga ja väga hea oli!

    VastaKustuta
  5. Nii ilus! Ja ma juba ootan neid uudiseid, sest ühest olen vist juba natukene kuulnud... :) Põnev!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ... ja ühest oled Sa kuulnud;) Aga eks, ma kohe varsti postitan need uudised siin blogis ka :)

      Kustuta
  6. Proovisin järgi, sest see nägi nii ilus välja :) aga õnneks see ka maitses suurepäraselt ! :)

    VastaKustuta
  7. Ei tea, kas sama asi kartuliga ka toimib?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Keedetud kartuliga teen perele ahjuomletti päris tihti. Nii, et saab ikka. Peediga tehtult on lihtsalt väga hea vaheldus. Ja mulle meeldib peediga rohkem, kuna väga suur kartuliaustaja ei ole.

      Kustuta
    2. Keedetud kartuliga teen perele ahjuomletti päris tihti. Nii, et saab ikka. Peediga tehtult on lihtsalt väga hea vaheldus. Ja mulle meeldib peediga rohkem, kuna väga suur kartuliaustaja ei ole.

      Kustuta
  8. Ma proovisin ära kartuliga, riivisin toore kartuli sinna põhja, mulle väga maitses ja küpses ilusti ära. Super retsept, aitäh :)

    VastaKustuta
  9. Kui küps see ahjust väljavõttes peab seest olema? Mul pärast 20 min küpsetamist oli suht vedel ja läheb hetkel 40. min - ehk hakkab varsti valmima...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas lõpptulemus jäi?

      Ehk siis läks peediga miskit viltu valmistamisel. Liialt hakkas ehk peedimahla eralduma ja see muutis kogu segu üleliia vedelaks?

      Kustuta
    2. Võimalik, et peet süüdi... Tundus, et küpses üle, kui jahtunud ja tahenenud oli

      Kustuta
    3. Tõenäoliselt, sest mul ei tule nagu muud põhjust pähe.
      Igaks juhuks mainin, et peet on siin retseptis toores!

      Kustuta
  10. Tore oleks olnud, kui retseptis oleks kohe kirjas olnud, et toore peediga vaja teha, sest ka mul läks untsu toit, sest panin aurutatud/riivitud peedi sinna.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on tavaliselt retseptides välja toodud, kui tooraine on kuidagi töödeldud ... või siis on retseptijuhendis välja toodud, et keeda/auruta vms. Kui seda ei ole märgitud näiteks köögiviljade puhul, siis on tegemist toore köögiviljaga:)

      Kustuta
    2. Tegin sellele retseptile märke juurde, kui järgmine kord seda proovite:) Igaljuhul soovitan seda rooga uuesti valmistada!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails