10. märts 2013

Ühed kohevad toorjuustupannkoogid ning toorjuustuklipp

Pühapäev = pannkoogipäev? Jah, enamasti kaldub pannkookide tegemine ikka pühapäeva. Päeva, kui on aega veidi pikemalt hommikusööki nautida ning lihtsalt olla. Lisaks saavad pannukad kiirelt valmis ning maitsevad nii hästi - eriti veel koduse maasika toormoosiga, mis suve lõpul sai karpidena külmkappi kogutud. 

Minule maitsevad kord suured hästi-hästi õhukesed pannkoogid (need peavad kindlasti olema soolase täidisega), kord jälle pisikesed pontsakad koos ohtra moosi või vahukoorega. Praegune retsept kuulub nende viimaste hulka. Need pannkoogid jäävad hästi kohevad ja pontsakad ja tahaks veel öelda, et täidlased, aga ei oska seisukohta võtta, kas see sobib pannkookide kirjeldamiseks?!?! Ühesõnaga on tegemist väga mõnusate pannkookidega, mis valmivad toorjuustuga.

Toorjuustu mainides sai see retsept alguse tegelikult hetkel käimasolevast Farmi retseptikampaaniast (auhind on üsnagi märkimisväärne - Tiina Talumehe poolt spetsiaalselt võitjale disainitud kleit). Valmistasime selle kampaania tarbeks ka veebrurikuu lõpus Farmi toorjuustuklipi, kuhu neidsamu pannkooke tegin. Olin toidustilist rollis. Niisiis, kes pole teles klippi veel näinud, siis võib vaadata seda siitsamast retsepti alt. 20 sekundiline reklaamiklipp, mille valmimisele kulus veidi üle 11 tunni:) 

2 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 sl suhkrut
soola
100 g toorjuustu
1 muna
1-1,5 dl piima

Sega kuivained omavahel, lisa segades toorjuust, muna ja piim. Sega kuni saad ühtlase taina (tainas peaks jääma pigem paksem). Küpseta pannil õlis ümmargused pannkoogid.


5 kommentaari :

  1. Proovisin just järgi, väga head, kohevad ja ilusad tulid, ka ilma õlita praadimisel. Kooke tuli mul 14tk, niiet kui keegi küpsetab neid plaaniga ka järgmise päeva hommikusöögiks midagi alles jätta, tehku pigem topeltkogus :)

    VastaKustuta
  2. Need on väga head pannkoogid! Meie pere armastab just selliseid väikseid kooke, ja lapsed küsisid täna, et mis salaasja ma sisse panin, et nii head on! Mina tegin kohe kahekordse koguse ja sellest jäi õige nati alles.

    VastaKustuta
  3. Kas võib osa nisujahust asendada nt mandlijahuga 😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, loomulikult võib. Mandlijahuga jääb väga meeldiv maitse ja konsistents. Soovitan panna 1 dl mandlijahu ja 1 dl siis tavalist nisujahu:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails