22. märts 2013

Hommikusöögiks kausitäis puuvilju, veidi jogurtit, mett ja kardemonisärtsu!



Minu hommikusöögid jagunevad nädala sees peamiselt kaheks - kas siis kohev omlett rohke rohelisega või siis kausitäis maitsestamata jogurtit magusate puuviljade ning muu hea kraamiga. Veidike mett, rohkelt puuvilju ning maitseks särtsakat kardemoni - see ongi hommikusöök, mis kevadisel ajal hommikud rõõmsaks teeb. 

Erinevaid puuvilju (pirni, kiivit, melonit, õuna, apelsini vms)
maitsestamata jogurtit (2-3 (kuhjaga) sl kausi kohta)
mett (1 sl kausi kohta)
jahvatatud kardemoni
 
Röstitud kaerahelbed*:
100g kaerahelbeid
1,5 sl võid
1,5 sl suhkrut
0,75 tl kaneeli

Röstitud kaerahelbed: Sulata pannil või ning rösti kaerahelbeid võis kuni need on kuldsed. Lisa suhkur  ning sega, kuni see sulab. Lõpuks maitsesta kaneeliga.

Koori ja lõika puuviljad tükkideks, aseta kaussi. Peale pane lusikaga maitsestamata jogurtit (ca 2-3sl kausi kohta). Raputa peale kaerahelbed. Sulata mesi pliidil ning nirista see kõige peale. Lõpuks raputa peale jahvatatud kardemoni.

*Röstituid kaerahelbeid tuleb rohkem, kuid neid on hea ette teha ning siis hommikuti jogurtile raputada või siis jäätisele katteks panna.

3 kommentaari :

  1. Võiksid lühidalt omletist ka kirjutada, kas klopid muna veega, piimaga vm?

    Annika

    VastaKustuta
  2. Teen kas ahjuomletti (postitan selle kohe-kohe ka blogisse) või siis traditsioonilist omletti rukkijahuga (mulle nii meeldib, kui rukkijahu on omletiroas). Selle retsept umbes-täpselt alljärgnev:

    kahele

    3-4 muna (oleneb suurusest)
    ca 3 dl piima
    2 sl rukkijahu
    paar näpuotsatäit soola
    sinihallitusjuustu

    Pane kõik komponendid kaussi ning mikserda kiirelt vahule. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidike õli ning lisa pool munasegust pannile. Lase küpseda, vahepeal küpsenud ääri sissepoole puulabidaga lükates – nii küpseb omlett ühtlasemalt. Riivi omletile peale sinihallitusjuustu. Murra omlett kokku ning libista see taldrikule. Valmista samamoodi teinegi.

    Omleti kürvale sobib imhästi hakitus jääkapsas.

    VastaKustuta
  3. No see viimane lause tuli silmnähtavalt vigadega..... vabandan:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails