11. veebruar 2013

Üks lemmikutest - kreemjas kruubipuder

Minu taasavastatud sõprus kruubiga algas umbes pool aastat tagasi, kui ma juhuslikult köögiriiulilt ühe pooliku koti kruupe leidsin. Ja nii ma siis olen sellest ajast peale stabiilselt erinevaid kruubitoite meistedanud. Kuna homme on vastlapäev, siis üks vägagi sobiv roog - kruubipuder, mis kreemjas ja juustune (tegelikult sobib see valmistamiseks ükskõik mis ajal). Täiesti kiiduväärt roog, mis ka lastelemmikuks kiirelt saab. Minule meeldib kruubipudrule lisada ka veidi paprikapulbrit, lihtsalt üks hea maitsetekitaja..... 

Kui kruubid eelmisel päeval likku panna, siis järgmisel päeval kulub selle toidu valmistamisele vaid 30 minutit. Kui eelnevalt kruupe likku ei pane, siis läheb pehmeks keetmisele veidi rohkem aega ning kindlasti oleks vaja suurendada ka puljongikogust. Nii, et .....kruubid likku:)


neljale
4 dl odrakruupi
1 l puljongit
soola
2 tl paprikapulbrit
200 g toorjuustu

Pese kruubid voolava vee all väga korralikult läbi ning jäta siis ööks vette likku. Järgmisel päeval pane kruubid potti, lisa puljong ning lase madalal kuumusel, kergelt kaanega kaetult, podiseda 30 minutit (selleks ajaks on vedelik juba imendunud kruupidesse). Maitsesta soola ja pipraga. Lülita pliit välja. Sega sisse paprikapulber ning toorjuust ning lase kaane all maitsestuda ca 10 minutit.

Mõned soovitused:
  • Praadige veel pannil suitsupeekoniviile ning pange roale kõige krooniks;)
  • Kui toitu järele jääb, siis järgmisel päeval saab seda sama maitsvalt süüa kui valmistamise päeval. Segage juurde üks muna ning praadige pannil sellest pisikesed pannkoogid.

28 kommentaari :

  1. Oo, aitäh Ragne!
    Ma just mõtlesin, mida pooliku kruubikotiga teha, ostsin kunagi kapsa sisse panekuks, aga ega palju seda kapsast süüa ei jaksa.

    Annika

    VastaKustuta
  2. Ma olen täpselt samas seisus nagu Annika - poolik pakk seisab kapis ja retseptist, mille jaoks kruubid ostetud said, on kõrini :D Kõik vajalikud ained on olemas niiet läheb lähipäevil proovimiseks, super!! :)

    VastaKustuta
  3. Tundub, et ma tulin siis selle postitusega üsna õigel ajal kapist välja:)

    VastaKustuta
  4. Ma kogu möödunud nädalavahetuse sõin erineval kujul valmistatud kruubitoite: lõunaks kapsahautis hakkliha ja kruupidega, õhtul segasin sekka riivitud peeti ning hommikul lihtsalt magus kruubipuder kaneeliga. Lihtsalt oli niiii isu :) Seda enam oli tore nüüd leida selline postitus, et ma polegi selles paadis üksi :) Lõbusat vastlapäeva!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle hakkab tunduma, et me sööme viimasel ajal väga sarnaseid asju - keeks, kruubitoidud... täna sõid kindlasti vastlakuklit ka:)

      Kustuta
  5. see vist Veevalajate värk - meie ajastu algas/algab suht kohe :) Täna sõin vastlakuklit hommikul ja päeval koolis ka - viimane oli küll pettumus, sest mingit moodi oli suudetud vahukoor roheliseks saada, aga sel polnud isegi vahukooremaitset, ei kujuta ette, millest see roheline värv üldse tuli. Sai samas oli mõnus nätske ja täitsa söödav. Kaunis nägi välja ka - kaunistatud pohlade ja piparmündilehega :)

    Aga ootame põnevusega, mis söögid meil järgmiseks kattuvad :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, kui vastlakukkel ei olle ootuspärane, siis on see ikka suur pettumus küll. Ma käisin alguses ühes Pärnu kohvikus vastlakukleid söömas - kukkel oli maitsetu ja kuiv ning vahukoor meenutas pigem keemialaborit...õudus kuubis ühesõnaga....

      Siis aga läksin Supelsakstesse kukli jahile ning peab ütlema, et nii head kuklit pole ma vist kunagi söönud:)

      Kustuta
  6. mõnus kreemine ja paprikapulber annab pudrule iseloomu:) mu 1,5 aastane vennapoeg sõi ka väga isukalt!:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on eriti tore, kui pere pisikesed ka rõõmuga valmistatud toitu söövad, eks ju:)

      Kustuta
  7. see retsept jäi mulle juba ammu silma, tegin seda siis täna. paprikapulbrit ei pannud, aga lisasin üsnagi ohtralt praetud peekonit ja sibulat. küll maitses hästi! toorjuust teeb tõesti mõnusalt kreemiseks pudru. kindlasti läheb kordamisele.

    VastaKustuta
  8. seda peab küll proovima, odrakruubid maitsevad mulle väga. Aitähh retsepti eest!

    VastaKustuta
  9. mul toorjuustu polnud-tegin sulatatud juustuga :P ei kurda mitte sugugi, ma olen suur kruubisõber ja niisama need mul koju seisma ei jää :) Tänud idee eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kruup on äärmiselt tänuväärne tooraine, hinnaklaasilt ka väga sõbralik. Võin salamisi vihjata, et veebruarikuu (2014) ajakirjas Maret on üks rubriik pühendatud kruubile. Valmib 3 lihtsat kruubirooga:)

      Kustuta
  10. Suurepärane retsept, paprikapulber, mida siinkohal kasutan, on suitsutatud, mis annab eriti erilise meki. Järgmisel päeval soendasin pannil ning maitse oli endiselt super.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole kahtlustki, et suitsutatud paprikapulber väga mõnusa lõpptulemuse annab. Pean ka sellega proovima.

      Kustuta
  11. Imemaitsev kruubipuder, meie panime praetud hakkliha pudru sisse, mees sõi ja kiitis, poja (3a) sõi ja ütles , et nämmm ja tõstis pöidla püsti :)

    VastaKustuta
  12. Appi, mul on nii kahju et päris raamatusse ei saa kirjutada kommentaare nii, et ka sina näeksid :D
    Nimelt mul on su retseptiraamat kus on analoogne kruubipuder kui siin kuid miljon korda parem. See on taevalik. Nii lihtne.....ja seda võikski sööma jääda. Kahju ainult et kõht täis saab ;(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Tänud tagasiside eest. Ma tean küll, millisest retseptist jutt käib;)

      Kustuta
  13. Tänane lõuna :)
    Lisandiks said praetud peekonikrõbinad ja sibul. Väga hea oli ja suur tänu soovituse eest teise päeva roa jaoks jääkidest

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur rõõm! Praegused ilmad soosivad igati selliseid tummiseid toite:)

      Kustuta
  14. Vastused
    1. Hetkel on mul kodus kasutusel Herbamare puljongikontsentraat:)

      Kustuta
  15. Väga maitsev ja kreemjas puder sai.Tänud

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle ka see puder nii meeldib. Praegu hooaeg on just sobiv seesuguse toitva pudru jaoks:)

      Kustuta
  16. Ei ole kruubiputru vist kunagi teinud,aga sama siin,et eelmisest vastlapäevast kruupe järgi.Panin siis ööseks likku,et hommikul alustada.Kõik enam vähem panin ainult soola,aga on kuidagi halli välimusega või peabki nii olema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitan lisada pisut kurkumit või karrit, mis pisut tooni annab:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails