10. veebruar 2013

Kiire kodujuustuvaht

Kui ma lapsega ükspäev pärast pikka väsitavat tööpäeva Boheemis maandusin, siis pärast esmase nälja kustutamist otsustasime magustoiduks tellida koduse kompoti kodujuustuvahuga. Maitses täpselt nii, nagu oleks vanaemale külla sattunud - ühesõnaga võib öelda, et maitses imeliselt. Lapsele oli ka meeltmööda ning seetõttu otsustasime seda mõnusat kohevat vahtu ka kodus teha. Valmis saab see imekiiresti ning seetõttu on hea seda vahtu vahest ka ruttu valmis segada, kui äkitselt magusaisu juurde hiilib.

Seesama kodujuustuvaht on mõnusalt õhuline, parajalt kreemjas ja üks paremaid magustoite, mis sobib nii kissellile, vahvlitorbikutesse, niisama maiustamiseks või siis hetkel päevakorras olevate küpsetiste - vastlakuklite sisse. Tegelikult, kui järele mõelda, siis tean paljusid inimesi, kes vahukoort niisama ei söö ning seetõttu ei ole ka vastlakuklid suured lemmikud. Seesama kodujuustuvaht peaks aga ideaalselt just sellistele maiustajatele sobima:)


200 ml rõõska koort (35%)
1-2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g kodujuustu 

Vahusta rõõsk koor koos 1 sl suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks. Püreesta mikseriga kodujuust ühtlaseks massiks ning lisa siis vahustatud vahukoorele. Vahusta mikeriga kõik ühtlaseks, vajadusel lisa suhkrut.

4 kommentaari :

  1. Vahva retsept! Panime kodujuustuvahu magustoidu kaussi vaheldumisi küpsisetükkide ja banaaniviiludega. Maitses imeliselt! :)

    VastaKustuta
  2. Just mõtlesin lõunat süües, et kuidas küll seda head magustoitu tehakse ja siin oli retsept juba olemas!:) Ma panin vahu sisse vaarikaid ja mikserdasin need sodiks - meeletult hea oli. Kaunistuseks vahule panin veel terveid vaarikaid ja riivisin peale mõru šokolaadi. Sul on imeline blogi, Ragne!:) Suured kallid ja tänud sulle selle eest.:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails