15. detsember 2012

Pariis, Pariis, Pariis....

Paar nädalat tagasi, siis kui Eesti möllasid lumetormid, sai ettevõetud üks kosutav reis Pariisi. Otseloomulikult oli lõuna pool päikest, soojust ning üldjoontes tundus kõik veidi kevadisem. Selle reisi idee tuli tegelikult suvel Kanada reisilt tagasitulles lennukis. Reisiaeg oli ju nii pikk, et lausa kohustuslik on selliste lendude ajal miskit põnevat ja ärevust tekitavat arutada. Eriti veel siis, kui seljataga on üleütlemata mõnus kahenädalane puhkus Kanadas.

Niisiis oli järgmiseks reisisihiks Pariis oma väikeste pagariäride, toidukohtade, väliturgude ja siis veel kohustislike vaatamisväärsustega. Üks pildimeenutus reisist alljärgnevalt....

NB! Kätrin - aitäh kasulike reisivohjete ja -soovide eest;) 



Oeh-ma-ei-või - pagariärid võtavad silme eest kirjuks ning nendes müüdavad saiakesed ja koogid viivad keele alla.



 Infoks neile, kes plaanivad muuseumite tuurile minna - iga kuu esimesel pühapäeval Pariisis muuseumipiletite eest raha ei küsita.Kui kardate suuri järjekordi, siis selle pärast muretseda ei ole vaja - minu arvates liigub tasuta muuseumite päeval järjekord tunduvalt kiiremini.



Meie hotelli lähedal asus üks oivaline väliturg, kus asusid imelised juustuletid, pagariärid, veiniriiulid.......

Täiesti kohustuslik käik oli loomulikult Pierre Hermé. Pole miskit salata - sealt ostetud makroonid olid tõepoolest ühed parimad, mida maitsnud olen. Eriliselt tahaks muidugi välja tuua makrooni karamelli,
crème brûlée (miks ometi ei ostnud ma neid rohkem?!?!) ning foie gras lisandiga.


...... ja kõige lõpuks üks väike võrdlus ka. Alljärgnevalt vasakul pool ilm Pariisis ning paremal pool ilm järgmisel päeval Eestisse jõudes - lõbus, kas pole?

3 kommentaari :

  1. Ehh, Pariis.....nii kõnekas pildiseeria.

    VastaKustuta
  2. Super! Millise lennukompaniiga teie lendasite?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Finnair´iga. Tallinnast-Helsingisse ning siis juba Helsingist Pariisi. Lennuajad on mugavad, nii et kuskil kaua ootama ei pea. Samuti saab juba hommikul sihtkohta ning tagasi sõites algab lend alles õhtul, nii et lahkumispäeval saab terve päeva veel Pariisi nautida:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails