4. november 2012

Sefiirisegadik - hea, maitsev, kõige parem:)

Suve alguses Kanada reisil olles oli seal üks magustoit, mis koosnes mandariinidest, hapukoorest, maitsestamata jogurtist ning vahukommidest. Veidike tuunimist ning sellest maiusest sai sefiirisegadik kohupiima, kookoshelveste, vahuse sefiiri, pirnide ja meloniga. Viimase olen siiski asendanud pigem suurema koguse küpsete pirnidega, sest kogemused on näidanud, et tihtipeale on väga raske leida poodidest meloni maitsega meloneid. Meenutavad need pigem puist saepuru, kui mõnusalt mahlast magusat melonit. Ausalt öeldes on ainult pirne kasutades lõpptulemus isegi parem!

See on tõeline comfort-toit, mis valmib kiirelt ja maitseb hasarti-tekitavalt hästi. Miks sefiir? Sefiiril tundub olevat umbes taoline mõju nagu martsipanil (siinkohal soovitan piiluda üht mõnusat martsipanimagustoitu), mis mõne aja möödudes kohupiimas sulama hakkab. See tekitab omakorda ülimalt head maitset kogu selles kohupiimasegadikus.

Sefiirisegadiku retsept on alatitoimiv kohupiimapastaga.......siiski-siiski, kui Teil leidub olema veidike vahustatud vahukoort üle, siis ärge olge kitsid ning lisage see ka sinna segasesse segadikku.

Kookoshelvestest ka. Kui Teil neid kodus ei leidu, siis on kaks võimalust - minge poodi või jätke segadik tegemata, sest kookoshelbed ja sefiir on selle magustoidu kaks peategelast.

Seda retsepti sai jagatud ka hiljuti toimunud Sööme ära kampaanias. Seal kasutan melonit, kuid nagu ma ennist mainisin, võib südamerahuga kasutada ainult pirne. Kes tahab veenduda selle valmistamise ülimas kerguses, siis Youtube´is on videretsept olemas: sefiirisegadik.



neljale

400 g kohupiimapastat
4-5 sefiiri,
150 g meloni viljaliha (või meloni asemel 1-2 pirni)
2 küpset pirni
6 sl kookoshelbeid

Lõika sefiir tükkideks ning sega kokku kohupiima ja kookoshelvestega. Lõika kooritud pirn (ja melon) tükkideks ning lisa segades kohupiimale. Ongi kõik, peale võid puistata veel veidi marju.




13 kommentaari :

  1. Kas lehel on mingi viirus, kuna minu arvuti kaitsesysteemid löid kaks korda välja.
    Soomest

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Uurisin ise ja küsisin kohe ka targematelt. Minu blogilehel viirust ei näita. Mulle öeldi, et võib asi olla Teie lehe browseris, mille kaudu siia lehele tulite.

      Kustuta
  2. Vastused
    1. Seda nii lihtne valmistada. Kui 5 minutit vaba aega leidub, siis võib seda proovida küll:)

      Kustuta
  3. Olen seda magustoitu juba 3 korda teinud, meeldib kõigile pereliikmetele, isegi mehele. Asendan ainult pirnid ja meloni sügavkülmast võetud jäiste metsmaasikatega. (Neid lihtsalt hulgi külmikus).Mõnus!
    Aitäh geniaalselt lihtsa ja maitsva retsepti eest. Võiksin seda iga päev süüa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Metsmaasikad on mulle tõeline luksus ning kahjuks need sügavkülma ei jõuagi. Need vähesed, mis suvel korjata jõuan sööb laps kiiresti ära:)

      .. aga ma täiesti usun, et metsmaasikatega on see segadik oi-oi kui hea:)

      Kustuta
  4. Ragne, see näeb tõeliselt isuäratav välja. Pean oma lähimat meespere sellega vist hõrgutama hakkama - abikaasa on kohupiimahull ja isale meeldib sefiir kangesti :). Aitäh idee eest!

    VastaKustuta
  5. Peaks proovima asendada melon hurmaaga, sest se on mõnusalt mahlane ja magus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kahe käega poolt:) Peaks isegi proovima. Siis aga tuleb hurmaad veidi ettevaatlikumalt lisada, kuna see võib lõpptulemuse liiga magusaks teha.

      Kustuta
  6. kas kui melonit ei pane, kas siis peaks panema 4 pirni?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Umbes nii jah. Ma olen tegelikult pirne täiesti tunde järgi lisanud. Nii, kuidas parasjagu viitsimist ja aega on neid koorida:)

      Kustuta
  7. Kohe, kui pilte nägin, sööstsin poodi sefiiri ja kookoshelveste järgi. Tegin meloni ja pirnidega nagu retseptis kirjas. Kasutasin banaanimaitselist kohupiima, aga kuna pole just eriline kohupiimafänn, siis lisasin veel u 1:1 koguses vaniljemaitselist jogurtit. Kaunistasin vaarikatega. Uus lemmik! Tänan retsepti eest.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails