4. september 2012

Praetud sirmik - põhjus, miks oodata sügist

Lõpuks ometi on käes see aeg, kui metsa all sirguvad sirmikud leiavad tee pannile. Praetud sirmik on minu jaoks tõesti see, mille pärast tasub oodata sügist. See on tõeliselt hea kõige lihtsamini valmistatuna - paneeritult ja seejärel praetult. Ei ole midagi paremat, kui lihtalt valmivad toidud:) Minu arvates sobib sirmik kokku imehästi peteselliga ning seetõttu on minu kiiksuks seda alati ka sirmikule enne söömist peale uhada.

Kui tead sirmiku kasvukohti, siis oled õnnega koos. Kui aga ei, siis hetkel leidub turulettidel neid suure kübaraga seeni rohkesti.




1 sirmik
1 muna
jahu
meresoola
pipart
värskelt hakitud peterselli


Eemalda seenelt jalg ning puhasta seen pintsliga kergelt puhtaks. Maitsesta jahu kergelt soolaga. Kasta sirmik esmalt lahtiklopitud munasse, seejärel püherda jahus. Prae kuumal õliga piserdatud pannil sirmik mõlemalt poolt kuldseks. Enne sööma asumist raputa peale meresoola, värskelt jahvatatud pipart ning hakitud peterselli.


2 kommentaari :

  1. oo, kas Pärnu turul on sirmikuid? kohe jooksen! Pärnumaa metsades pole mul 15 aasta jooksul õnnestunud seni veel ühtegi sirmikut kohata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ojaa, sirmikud on täiesti olemas. Üks tädi müüb neid seal. Seal letivahes, kus kogu tegevus käib:) Isegi täna kella poole ühe paiku olid veel sirmikud olemas:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails