25. september 2012

Kurgisupp õhetava piparmündiga

Sügis on juba täiel rinnal võimutsemas, aga mina jagan siin suvise iseloomuga külmsupiretsepti. Jah, nii see on, aga see külmsupp on mõeldud praegusel ajal pigem mõnusaks turgutavaks hommikusöögiks, mille kõrvale paar krõbedat röstsaiaviilu võtta. Tegelikkuses on see üks mõnus külmkapi tühjendamise supp (nagu külmsupid enamastu juhtuvadki olema), sest selle supile nö supipõhja valmistades vaata terase pilguga üle oma külmkapp. Alati leidub seal ehk mõni singiviil, eelmisest päevast järgijäänud keedukartuleid või riisi vms. -kõik need siia suppi sobivadki.

Kurgi ja piparmündi omavaheline hea kokkusobivus ei ole väga uus uudis. Teadagi, et kurgile tekitab särtsakat ja värsket maitset just meeldiv kogus piparmündilehti. Küpse avokaado aga annab lisaks suurepärasele maitsele ka tekstuuri. Niisiis - proovige, juba ainuüksi sellepärast, et see nii lihtne ja kiirelt valmiv!

Retsept valmis seoses praegu kestva puu- ja köögiviljakampaaniaga "Sööme ära". Ka selle retsepti tarbeks sai augustikuus üks videolõik salvestatud, mida saab näha selle postituse alt.


kahele

250 g kurki
0,5 avokaadot
175 g maitsestamata jogurtit
soola, suhkrut, pipart
palsamiäädikat
5 piparmündilehte
1 keedetud kartul
1 keedetud muna

Tükelda kurk ja avokaado. Aseta mikserisse jogurt, kurgi- ja avokaadotükid ning piparmündilehed. Püreesta kõik korralikult ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, suhkru, pipra ning palsamiäädikaga.

Aseta supikaussidesse tükeldatud karuli- ja munatükid ning vala peale kurgisupp. Serveeri koos värske ciabatta, röstsaia või leivaviiluga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar