16. juuli 2012

Lemmik pannkoogiretsept toorjuustu-vahtrasiirupivahuga


Nädalavahetus on möödas ning pannkoogid küpsetatud. Nii nagu viimastes postitustes juba tavaks saanud, siis on ka selles retseptis üheks peaosaliseks vahtrasiirup. Pole miskit parata, lihtsalt olen selle lummuses hetkel, pealegi asub see muu köögiriiulis hetkel kõige nähtavamal kohal.

Kui pannkoogid kipuvad tihtipeale olema sellised segan-lihtsalt-kokku retseptil põhinev toit, siis minul on aastaid juba kasutuses olnud ülepannkookide valmistamiseks üks kindel ja alati õnnestuv retsept. Need tulevad õhukesed, õhulised ning lausa suus-sulavad. Muudan vahest lihtsalt keefiri-piima-vee kogust - olenevalt sellest, mis kapis parasjagu on:) See retsept on minu lemmik juba ammu-ammu ning nii mõnedki on selle valmistamisõpetuse paberinurgale ülesse kirjutanud. Maitselt sobivad ideaalselt nii soolase, kui ka magusa lisandiga.

Ja kui pannkoogidjuba küpsetatud on, siis tuleb ju miskit selle peale/kõrvale maiustamiseks ka teha. Soolaste pannkookide lisandina olen ma traditsioonilise sink ja juust poolehoidja. Magusa poole pealt on aga lemmikmaitsed seinast-seina. Seekord siis üks magus lisand, mis tuli välja üleootuste maitsev. Paar tundi hiljem sai sedasama vahtrasiirupiga maitsestatud toorjuustuvahtu ka niisama söödud koos mustikate ja maasikatega, nii et sobib nii pannkoogile kui ka niisama.


 Pannkoogitainas
2 muna
3 dl jahu
1 dl vett
2 dl keefiri
2 dl piima
2-3 sl suhkrut
0,5 tl soola

Toorjuustu-vahtrasiirupivaht
200 g toorjuustu, toasooja
200 ml rõõska koort (35%)
0,5 dl vahtrasiirupit

Klopi munad vahule, lisa vaheldumisi pidevalt segades jahu, vesi, keefir ja piim. Maitsesta suhkru ja soolaga. Küpseta kuumal pannil kergelt õliga piserdatud pannil ülepannikoogid.

Vahusta koor kuni tekivad pehmed tipud. Sega toasoe toorjuust lusikaga vahule ning lisa vahukoorele. Lisa vahtrasiirup ning vahusta mikseriga (mitte väga kaua!) kõik segamini.

Serveeri pannkooke koos toorjuustuvahuga, mille peale võib lisaks valada veel vahtrasiirupit – küll küllale liiga ei tee:)

4 kommentaari :

  1. kas pannkoogi taigna segu peaks seisma ka mingi aeg ?

    VastaKustuta
  2. Reeglina ju peaks, aga enamuse ajast olen pannkoogid pannil valmis teinud kohe peale taina valmistamist:)

    VastaKustuta
  3. Kui palju pannkooke sellest kogusest saab?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails