1. juuli 2012

Kookospiimaga kondenspiima-juustukook

Maasikad on valmis, välja arvatud muidugi minu suvilas, kus tihtipeale saab esimesi maasikaid alles juulikuu keskpaigas. Vaatamata sellele on kodumaised maasikad turulettidel olemas - igas suuruses ja maitses. Needsamad imeilusad maasikad annavad mistahes koogile suurepärast maitset ning silmailu. Seetõttu on selle suvise koogi puhul maasikad kaunistuseks koogil, mitte koogi sees. Kergelt šokolaadikastetuna ning seejärel kookoshelvestes püherdunud on need täielikud maiused. Kook ise on aga maitsvalt kreemjas ning õrnalt kookosene. Juba pikemat aega oli isu ühe tõeliselt kodutehtud juustukoogi järele.

Retseptis kasutasin light toorjuustu, mis annab minu arvates lõpptulemusele juurde kergust ja kreemjat õhulisust (see omadus pole nüüd väga selgelt väljendatud, aga paremini ei oska kashjuks öelda:)) Maasikahooajal pista koogile kindlasti peale maasikad, talvisel ajal aga serveeri koos maasika toormoosiga.


Põhi:
180 g küpsiseid
3 sl kookoshelbeid75 g võid,


Täidis:
750 g (light) toorjuustu, toasooja
300 g kondenspiima
200 ml kreemjat kookospiima
2 muna
1 munakollane
1,5 dl heledat suhkrusiirupit

Kate:
3 sl hapukoort
ca 25 maasikat
100 g piimašokolaadi
1-2 dl kookoshelbeid

Peenesta küpsised. Lisa kookoshelbed. Sulata või ning sega sisse küpsisesegule. Kata küpsiseseguga lahtikäiva küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24cm) põhi.

Sega omavahel toasoe toorjuust ja kondenspiim. Lisa segades juurde kookospiim (jälgi, et segu ei jääks tükiline!). Seejärel lisa munad, munakollane ning suhkrusiirup. Sega korralikult ning vala vormi küpsisesegule. Küpseta kooki 160 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit. Seejärel lase koogil suletud ahjuuksega ahjus tunnike järelküpseda. Jahtunud koogil lase enne serveerimist külmkapis järgmise päevani seista.

Serveerimiseks määri kook pealt hapukoorega. Sulata šokolaad vesivannil ning kasta maasikad poolenisti sulašokolaadi, seejärel kasta kookoshelvestesse. Lase maasikatel küpsetuspaberil taheneda ning siis kata kook nendega.



11 kommentaari :

  1. Milline kookospiim on kõige parem sellle koogi valmistamiseks?

    VastaKustuta
  2. Mina kasutasingi sellist kookospiima, mis kandis nimetust kreemjas kookospiim. See oli täpselt 200ml pakendis, nii et sain kõik ühekorraga ära tarbida. Tavaliselt jääb pool pakki kappi seisma ning kui see poolik pakk meelde tuleb, siis enam kasutada see ei sobi:)

    Täpsemalt kasutasin seda toodet: http://www.santamaria.ee/sortiment/tai/kastmed/aid-208/Kreemjas-kookospiim

    VastaKustuta
  3. Tere!
    Ragne, kui Sa uusi kohupiima- ja juustukoogi retsepte välja mõtled, siis kuidas Sa arvestad, kui mitu muna peaks täidisesse panema, et see ahjus küpsedes ära tahkuks ja mille järgi otsustad mitme kraadisesse ahju koogi pistad?

    VastaKustuta
  4. Muna koguse vaatan tavaliselt selle järgi, kui vedel tuleb täidis. Kohupiimakookidesse läheb veidi vähem mune kui juustukookidesse.

    Küpsetamisaeg oleneb ka sellest, kuidas kook ahjus küpseb. Juustukookide küpsetamisel panen ahju veidi madalama temperatuurile ning seejärel jälgin, kuidas see ahjus valmis küpseb. Juustukoogid on valmis siis, kui need keskelt vabalt võbelevad, nii on need tahanedes järgmisel päeval sobiva kreemisusega. Kui juustukook on ahjus ning keskelt enam ei võbise, siis on see juba üleküpsetatud. Juustukoogis peksid alati külmas järgmise päevani seisma. Nii on maitsed ühtlustunud ning kook tekstuurilt õige.

    VastaKustuta
  5. Millised küpsised parimad on selle koogi puhul? Digestive?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ... ja olengi küpsiste sordi märkimata jätnud. Tegelikult kasutasin siin täiesti klassikalisi vaniljeküpsiseid (kalevi omad)

      Kustuta
    2. ..... aga loomulikult ei tee paha ka digestive küpsised:)

      Kustuta
  6. Kui mul pole suhkrusiirupit, siis kuidas see suhkruga asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suhkrusiirup annab siin retseptis koogile magususe, seetõttu võib asendada selle ka tavalise suhkruga. Koguseliselt võiks see olla ca 1 dl või veidi rohkem..

      Kustuta
  7. Kas kook liiga magu ei jää, kui lisaks kondenspiimale veel suhkrusiirupit lisada?

    VastaKustuta
  8. Kuna mageda toorjuustu ja kookospiima kogus on suhteliselt suur, siis 300 g kondenspiima magusus kaob sellesse imeväel ära:) Seetõttu ei jää täiendavalt suhkrusiirupit kasutades kook kindlasti liiga magus!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails