13. juuli 2012

Grillitud kanaliha vahtrasiirupiglassuriga

Eile sadas vihma - terve päev! Soojakraadid üle 18 ei näidanud ning sedagi soojust oli vaid siis, kui päike korraks pilve tagant välja tuli, et siis uuesti müristama ja paugutama hakata. Pole vist kunagi aiamööblit nii palju toa ja õue vahet tassinud, kui eile. Veranda värvimine on vist ka mõneks ajaks edasi lükatud. Aga pole probleemi, nii saabki rohkem kasvuhoones mütata või siis toas miskit kasulikku teha. Eile sain tuunida ühte vana tooli, mis nüüd oliivirohelisena ning lillemustrilise istmepadjaga poole kenam välja näeb.

Siiski on informatsiooni, et mõned kümned kilomeetrid eemal paistab päike, ilm on tuulevaikne ning kõik on ilma olude suhtes kõige parem. Just neile võiks sobida lõunaks üks grilliretsept, mis minule isiklikult on väga meeltmööda.


Oma hiljutiselt reisilt varusin ma oma kohvrisse mõned toredad pudelid vahtrasiirupit. Tänu sellele on siirup viimasel ajal kaaslaseks nii mitmeski roas. Ka seesama retsept pärineb reisi pealt, täpsemalt Kanada väikelinna ST. Jakobs´i suurelt vabaõhuturult (toidulises mõttes on see justkui paradiis), mis avatud kahel päeval nädalas varahommikustest tundidest alates. Vahtrasiirup ise sobib imehästi grillmarinaadi või mop-kastmeks. Maitselt ei ole liiga lääge, pigem sellise õrna varjundiga, mis lihale mõnusa tekstuuriga katte jätab.
600 g broilerikintsu või -koiba

Marinaad:
0,5 sibulat
1 küüslauguküüs

1 tl riivitud sidrunikoort
80 g vahtrasiirupit
125 g ketšupit
3 sl sidrunist pressitud mahla
1 sl palsamiäädikat
4 sl vett
0,25 tl soola
2 sl värsket pune, peeneks hakituna

Valmistamiseks haki sibul, küüslauk peeneks, riivi sidrunikoor. Sega omavahel kokku retsepti kõik marinaadi koostisosad (v.a pune) ning lase pannil keskmisel kuumusel podiseda ca 20-30minutit. Seejärel sega sisse hakitud pune. Pärast 20-30 minutit pliidil podisemist peaks kaste muutuma juba paksemaks ehk justkui džemmi taoliseks.


Kui on aega, siis lase kastmel maitsestuda vähemalt 6 tundi, kui ei, siis alusta kohe grillimisega. Hõõru koivatükid kokku soolaga ning kasta need vahtrasiirupiglasuuri. Küpseta grillil mõlemalt poolt küpseks. Grillimise lõpu poole määri lihasid veel üks kord pealt glasuuriga (kui soovid, võid ka valmisgrillitud lihad kergelt glasuuriga katta).Valmis ta ongi.




2 kommentaari :

  1. Selle omapärase väikelinna turuga seostub mul kunagi aastaid tagasi sealt ostetud purk siidjat ja tugeva aroomiga maple butterit, millesarnast ei õnnestunud enam kusagilt mujalt Kanadast leida.

    VastaKustuta
  2. Minu turukott oli sealt lahkudes ikka raske. Mennoniitide käest ostsin minagi sedasama vahtrasiirupi võiet ja lisaks veel õunavõiet.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails