6. juuni 2012

Uued toorjuustukreemid ning üks mõnus Mini-trifle vaarikapüreega

See oli umbes 3 kuud tagasi, kui ma kuulsin, et õige varsti jõuavad poelettidele müügile uued Farmi toorjuustukreemid. Olin põnevil ning peas hakkasid juba igasugu retseptiideed liikuma. Kui minuni need proovipartiid jõudsid oli vist aasta kõige jahedam ja kõledam ilm, mistõttu liikusid minu ideed magusate mõtete lainel veel eriti lennukalt. Esmalt kutsusin kõrvalmajast naabritüdruku proovimaitsmiseks seltsi - kahekesi on ju ikka lõbusam kohvitassi kõrval maiustada ning arutleda. Olen täiesti aus, kui ütlen, et tops karamelli toorjuustukreemi sai kiiresti otsa. 

Kuna olen suur kondenspiima austaja (pehme sai ja kondendpiim on minu jaoks asendamatud), siis see karamelliga toorjuustukreem on sellistele samasugustele sõltlastele justkui loodud. Just parajalt pehme ja kreemjas, mis niisama lusikaga maiustamiseks ideaalne. Šokolaadiga toorjuustukreem meenutab aga kergelt kodust šokolaadikreemi. (Minu kõige sügavam kummardus kuulub niisama maiustades hetkel karamellikreemile:)) Siiski-siiski ei saa kõike niisama ära süüa. Peaks ju katsetama ning seda toodet sättima seltsiliseks erinevatesse magustoitudesse, kookidesse ja ...... Saingi juurde hulga maitsvaid retsepte. Mõndadel kohustuslikuks komponendiks karamelliga toorjuustukreem, teistel šokolaadiga lisand. 
 



Möödas on peaaegu, et 3 kuud, kui jõudis minuni lõpuks uudis nende müügile jõudmiseks. Niisiis - tutvustan rõõmuga uusi Farmi toorjuustukreeme ja mõningaid häid retsepte, esimene neist Mini-trifle vaarikapüreega. See retsept sobib praegusesse hooaega justkui valatult. On ju aeg, kui inimesed paaniliselt oma sügavkülmikuid toormoosidest tühjendavad, et need siis jälle uute moosidega täita:) Kui vaarika toormoosi kapis ei leidu, proovige maasikatega või siis mustikatega. Pean aga ütlema, et vaarikatega jäi lõpptulemus lihtsalt uskumatult hea. Väikestest pokaalidest serveerides (sobivad nii shoti-klaasid, viinapitsid või mistahes muud väiksemas mõõdus klaasid). ei tekitanud see magustoit magusa ületrarbimise tunnet, vaid jättis meeltesse pigem mõtte homme jälle üks selline kohvi kõrvale võtta. 

Need siis need headused - parempoolne minu lemmik:)

kuuele

4-5 küpsist (šokolaadiga)
6 tl kreemlikööri
6 (kuhjaga) tl vaarikatoormoosi
300 g karamelliga toorjuustukreemi

Kaunistuseks:
rõõska koort (35%), vahustatuna
riivitud šokolaadi

Purusta küpsised peeneks ning jaota puru 6te klaasi. Pane igasse klaasi küpsispurule 1 tl kreemlikööri. Seejärel pane klaasidesse vaarikamoos ning selle peale karamelli toorjuustukreem. Kaunista vahukooretupsu ja riivitud šokolaadiga. Seejärel lase jahedas maitsestuda vähemalt tunnike.



2 kommentaari :

  1. kas keegi oskab öelda, kus tallinnas neid kreeme osta saab, pole kuskil näinud.
    aitäh

    VastaKustuta
  2. Müügille tulid need nüüd täna. veidi hilines, aga nüüd peaks poodides saadaval olema - selver, rimi

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails