27. juuni 2012

Minu Kanada

Minu viimase aja reisielamused on olnud ühed põnevamad üldse - olen sõitnud autoga maha sadu ja sadu kilomeetreid, kuid samal ajal olen näinud nii palju. Kõike seda, mis kordades kaalub üle kohati kergelt krampi kiskuva jala ning 40kraadise väsitava suvesoojuse. Nimelt pärinevad minu viimase aja suurepärased reisielamused Kanadast - muljeid, mõtteid, maitseelamusi ning lausa ohkama panevat ärevust jagub kindlasti pikemaks ajaks.

Pikka juttu ei tee, sest ilmselgelt kirjutaksin muljetest ja reisijuhtumitest kogu olemasoleva suve. Olen nüüd varustatud suure hulga uute kokaraamatutega, mille tõttu oleks peaaegu et pool pagasist maha jäänud.  Sai käidud erinevates linnades, mis erinevad üksteisest nagu öö ja päev, sai külastatud ürdifarme, veiniistandusi, jõhvikalinna, ning väikseid imearmsaid linnakesi, kus elevust eesti keele üle on üllatavalt palju. Külastatud sai ülilahedat turgu, milleni jõudmiseks tuli tõusta varavalges ning nii mitmedki sajad kilomeetrid enne sihtkohta jõudmiseks läbida. Kogetud sai suurlinna kirevat sigimist ning väikelinna armsaid tänavaid koos kohalike seas populaarsetse garaažimüükidega, mis on nähtus omaette.........

Juttu jätkuks kauemaks, kuid imeväike kogus tehtud piltidest (kokku sai klõpsitud ligi 1000 pildikest:)) reisikirjelduseks:
Kohalik Kentucky Chicken
Niagara On the Lake


Kohalik magusakuulsus - Fudge
Niagara isiklikult
Niagara vaateratas

Hersey´s šokolaadivabrik


Viinamarjaistandus...
... ja kohalik vein
Turg St Jakob´s linnas


Ürdifarm
Jõhvikalinn Bala
 
Toronto



6 kommentaari :

  1. Läänerannikule sa vist ei jôudnud? :) Väga ilusad pildid!

    Tervitades Vancouverist,
    Dagne

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei jõudnud kahjuks jah. Sõitsime maha ikka rohkelt kilomeetreid, kuid ikkagi jäi palju nägemata:)

      Kustuta
  2. Need Niagara pildid tulevad nii tuttavad ette, käisime seal just paar kuud tagasi ja see fudge...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi see fudge on võrratu, eriti veel siis, kui see värske on:) Tundub, et eestlasi on igal pool. Põrkasime ühe eestlastest perega kokku Niagaral jäätiseputka järjekorras - meie ees seisid soomlased, siis meie ning meie järel needsamad eestlased. Selgub, et põhjamaa-rahvas on tõsiselt jäätise armastajaid täis:)

      Kustuta
  3. Imeline. Kas tohib küsida mis kaamerat Sa kasutad? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need pildid on veel tehtud vana fotokaga canon eos 350ga. Nädalake tagasi aga soetasin endale lõpuks uue fotoka canon eos 600:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails