4. juuni 2012

Kodujuustuvõileib keedumuna ja praesibulaga


Eilne hommikusöök. .... et siis mida süüa pühapäevahommikul, kui kuskile kiiret ei ole ning kui aega veidike pikemalt toitu nautida? Selline võileib peaks kindlasti iga võileivasõbra retseptivihikusse salamisi kuuluma. See on hommikusöök, õhukese leivaviilu peale on kuhjatud kõike hääd ja parajalt meeldivas koguses. 
Alati saab miski retsept alguse millestki. Tundub, et minu viimase aja toituretseptide inspiratsiooniallikaks on kindlasti kuldkollased talumunad (võtkem kasvõi näitena rabarberi-maisimannakook või kodujuustu-kilusalat) mis lõpptulemusena iga toidu suurepäraseks viimistlevad - nendele lihtsalt ei ole võrdväärset vastast. Maitselt tekstuurilt ja värvuselt hoopis miskit muud kui poeriilulitel müüdavad. Munade keetmine, et sellest ka koor korralikult eralduks, mul väga hästi alati ei õnnestu. Üks asi on aga kindel, keedan neid harjumuspäraselt 7 minutit - nii on munarebu just täpselt parajalt vedel. Mitte toores ega ka mitte täielikult läbi keedetud - sobivalt paras, et see võileivale pannes veidike alla voolab ning kogu võileivale kastme moodustub. Mmmmõnus!!



kahele

2 viilu musta leiba
võid
salatilehti
4 (kuhjaga) sl kodujuustu
1 väike sibul
2 muna
soola, pipart, tilli

Pane munad keevasse vette ning keeda neid 7 minutit (nii jääb munarebu parajalt vedelaks), seejärel ehmata kiiresti mune külma veega. Prae pannil õhukesi sibulaviile – raputa neile peale veidi soola, nii ei kõrbe sibul ära. Prae seni, kuni sibul on kergelt klaasjas.

Määri leibadele või, kata salatilehtedega. Seejärel kata kodujuustuga, raputa peale soola ja pipart. Selle peale jaota sibulaviilud. Aseta muna võileivale ning lõika see siis kergelt viiludeks (lõika kindlasti see võileival lahti, muidu voolab munakollane lihtsalt lõikelauale). Puista üle kergelt soola ja pipraga, raputa peale värskelt hakitud tilli ning asu aga maiustama.

6 kommentaari :

  1. Täielik iludus! Ma tahaks sellist hommikusööki lausa iga päev, mitte ainult pikkadel pühapäevahommikutel!

    VastaKustuta
  2. mmm, sellised kanamunad, mis suvel väljas vabalt siblivatelt kanadelt saadud, on ikka elamus omaette juba selle päiksekollase rebu pärast :) Ning kookide valmistamine ja kollasemast kollane tulemus on juba (kui nii võib öelda) vaatamisväärsus omaette.

    Selline võileib on aga päeva alustuseks super! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ojaa, täiesti nõus. Ja nüüd kui kanad lippavad õues ringi, siis on munade rebud ikka nii-nii kollased. Maitse on ikka ka super. Hakkan täna just biskviiti tegema - lihtsalt talumunade kollasuse pärast:)

      Kustuta
  3. Tapvalt maitsev! Poleks elusees tulnud sellepeale, et lisada praesibulat, mis on soolaga tehtud. Hea, et keele alla ei viinud! :) Tänud ilusa hommikuelamuse eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda:)

      Lisaks, kui sibulale praadides soola lisada, siis on nende kõrbemise oht väiksem:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails