28. mai 2012

Trühvlitäidisega šokolaadikook ja martsipanine ahjurabarber


Minu blogis ei ole see aasta veel mitte ühtegi rabarberikoogi postitust - mitte ühtegi. Uskumatu, arvestades, et rabarberikoogid on minu ühed lemmikud (tegelikult on see iga esimese suveanniga nii - esimesed värsked kartulid, esimene maasikatort rohke-rohke vahukoorega, esimene ploomi-martsipanipirukas, värsked kartulid....oehhh). Siinses retseptis on justkui rabarberit kasutatud, kuid tegelikult mängib see vaid uhkelt lisandi rolli ahjus küpsetatult. Selleks, et magusasõpradele veelgi meelepärasem olla, siis ahjurabarberitele sisse segatud veel martsipani, et see siis koos rabarberiga meeldivalt kokku sulaks.... Ja kui eelnev jutt kõlab vähekenegi isuäratavalt, siis oodake kuni jõuan šokolaadikoogini. Seesama kook oli mul juba ammu-ammu plaanis. Nimelt on mul nõrkus šokolaadikookide vastu, mis keskelt nö trühvliselt šokolaadiseks jäävad. Koos musta kohviga on sellised šokolaadikoogid ju lausa jumalikud. Tükike sulavat šokolaadikooki ja siis väike sõõm kanget kohvi....mmm.  Selle koogi retseptiallikaks oli õks äärmiselt inspireeriv raamat "Popina Book of Baking", mis jäi mulle näppu ühel reisil olles.

... ja üks rabarberikook on mul ka silmapiiril - nimelt küpseb see just ahjus:)



250 g tumedat šokolaadi*
100 g võid
3 muna
135 g fariinsuhkrut
3 sl kanget kohvi
55 g jahu
naturaalselt kakaopulbrit (serveerimiseks)

Ahjurabarberid:
450 g rabarbereid
kaneeli
100 g fariinsuhkrut
1 tl ingverit, peeneks riivituna
100g martsipani

Sulata šokolaad ja või koos vesivannil. Vahusta mikseriga munad ja suhkur, lõpu poole lisa kohv. Seejärel, lisa pidevalt segades juurde läbi sõela sõelutud jahu. Sega ning lisa massi ka šokolaadisegu. Pane koogitainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (kasutasin 18x19 cm vormi). Vala tainas vormi ning küpseta 150 kraadi juures 30 minutit. Lase koogil seista külmkapis vähemalt 6 tundi.


Ahjurabarberid: Pane puhastatud ja tükeldatud rabarberid, suhkur ja kaneel kaussi. Sega ning aseta ahjuvormi, kata vorm fooliumiga ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Seejärel võta ahjust, vahetult enne serveerimist sega sisse martsipanitükid.


* retseptis kasutasin odense 70% kakaosisaldusega küpsetusšokolaadi.


4 kommentaari :

  1. selle postituse läbi lugemise lõpuks mul suu jooksis vett - see šokolaadikook on nagu šokolaadiunelm. Mulle meeldivad ka sellised keskelt mõnusalt šokolaadised (mitte jahused) koogid :)

    VastaKustuta
  2. See kook tuli tõesti hea. Ainuke mure, et kook peab pärast ahjus olemist veel jahedas sobivaks tekstuuriks minema:) - kannatust peab olema:)

    VastaKustuta
  3. sellest shokolaadikoogist paremat ma ei tea! Mulle meeldib kohe süüa ja jäätisega, kuna siis meenutab veidi laavakooki. Shokolaadi lisasin 300g ja tumedat/heledat pooleks. Lihtsalt super avastus

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails