30. mai 2012

Rabarberikook maisimannaga

Kui eelmises postituses kurtsin rabarberikookide puuduse üle, siis nüüd võib julgelt öelda, et üks koogike on valminud ning ka maitsvaks tunnistatud. Retsepti ideeks on siinne blogi Kohe, kui seda kooki nägin, märkisin selle endale ära ning sildistasin - pean kiiresti proovima. Ja siin see nüüd on - minu soovide kohaselt kõrge ja mahlaka täidisega rabarberikook. Koogis on kasutatud maisimannat, mis tekitab koogile juurde kerget teralisust - ei-ei mitte imelikku teralisust, vaid sellist mõnusat ja nauditavat, mis selle rabarberiküpsetisega imehästi kokku sobib. Kook tuli värvuselt kollane, mille värvusele aitasid kindlasti kaasa retseptis kasutatud talumunad. Ma lihtsalt armastan talumune - nendega tehtud küpsetised on kuldkollased, hommikune omlett harjumatult erk ning üleüldse on kõik nii ilusasti ebaharilikultja ebareaalselt kollane:)

Koogi valmistamine käib iseenesest lihtsalt ja kiirelt - sega kokku, pista ahju ja söö.



150 g maisimannat
225 g jahu
0,5 tl soodat
0,5 tl kaneeli
175 g suhkrut
näpuotsatäis soola
1 riivitud sidrunikoor
200 g võid
2 muna
450 g rabarbereid (puhastatud kogus)
75 g suhkrut + 2 sl peale raputamiseks
2 sl tärklist
0,5 tl kaneeli


Sega rabarberitükid suhkru, tärklise ja kaneeliga. Jäta seisma taina valmistamise ajaks.

Sega omavahel kuivained, lisa juurde sidrunikoor ning näpi hulka või. Lisa munad ning sõtku veidi - tainas peab jääma kergelt purune. Kata 2/3 tainaga 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Laota peale rabarberitükid, raputa peale 2 sl suhkrut ning seejärel kata ülejäänud tainaga. Küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit.




6 kommentaari :

  1. Päris hea sai :) Natuke teistsugune kui tavaline rabarberikook...

    VastaKustuta
  2. Ma pole seda retsepti küll proovinud, kuid mäletan, et eelmine aasta oli siin blogis tavalise mannaga rabarberikoogiretsept, mida me kodus ikka päris tihti tegime ning ma ei leia seda enam? Või ma tõesti ajasin teie blogi kellegi teise omaga segamini? :)

    Päikest

    VastaKustuta
  3. Kas mõtled seda
    http://kokkama.blogspot.com/2009/06/rabarberi-mannakook.html?
    Mina pisut pettusin selles maisimannakoogi retseptis. Tegin täpselt nagu siin kirjas, aga kook tuli kuiv ja imelik kuidagi.
    Üks parem retsept, mida siit blogist ka palju teinud nii õunte kui rabarberiga, on hoopis see: http://kokkama.blogspot.com/2009/08/lihtne-liivakupsisemaiguline-ounakook.html
    Soovitan!

    A.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu mõneajaline arvutist eemalolek on siin blogis põhjustanud veidike hilisema vastamise minu poolt. Seetõttu on aga tore näha, et küsimused leiavad ka teiste külastajate poolt vastuse:)

      Tõenäoliselt see mannakook pärineb minu blogist, millele ka viidati. See maisimannakook on minul aga tehtud mitu korda (ka muffinivariandina) ning julgen arvata, et kuivust põhjustas ehk üleküpsetamine?!? Samas peab alati ise ära proovima:)

      Kustuta
  4. Väga maitsev kook.Tänud retsepti eest.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails