11. mai 2012

Näkileivad Terevisioonist

Kui ma neidsamu näkileibasid aprillikuu alguses Terevisiooni hommikuköögis meisterdasin, siis poleks ma uskunudki, et huvi nende vastu nii suureks saab. Kuna blogisse ma nende leibade õpetust ülesse koheselt ei pannud, siis küsimist ja retseptisaatmist oli ikka ohtralt. Küll aga on see kõik tegelikult kuhjaga põhjendatud, sest tegemist ON LIHTSA ja äärmiselt mõnusa retseptiga. Lõpptulemuseks on lausa tüütavalt sõltuvust tekitavad näkileivad. Veidi krõbedad ning rohkete seemnetega maiused - justkui head küpsised.

Kui tavaliselt määrin hulga võid kodusele leivale ning jahvatan selle peale veidike meresoola, siis nende näkileibade puhul jääb see kunst ära - ilma katte-lisandideta on kõige parem. Nii nagu on heaks kiidetud siinses blogis olevad Norramaa kaeraküpsised., siis on ka seesama väärt näkileibade retsept sealtsamast - isegi retseptijagaja on sama (jagajale otseloomulikult tänud ja tervitused).:) 

Niisiis, soovitan varuda paar minutit selle näkileiva ettevalmistusteks ning see siis suure ahjuplaadiga ahju pista.


2 dl rukkijahu
2 dl kaerahelbeid
2 dl kaerakliisid
2 dl seesamiseemneid
2 dl päevalilleseemneid
1 dl linaseemneid
1 dl nisukliisid
2 tl soola
 ca 6-7 dl vett

Sega kokku kuivained, Lisa vesi nind pane mass lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (antud kogusest piisab umbes kahele ahjuplaadile). Küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit. Võta poole küpsemise pealt välja ja lõika tainale peale sisselõiked ning küpseta lõpuni.



2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails