27. aprill 2012

Naadimuffinid vol2


Naadimuffinid on minu traditsioonilistes iga-aastased kevadekuulutajad. Kui teen naadimuffineid, siis järelikult on suvised ilmad juba lähenemas. Kui suvised ilmad on lähenemas, siis ei ole kaugel enam oma peenramaa rabarberite ja muu hää kraami aeg....... ja no kui saab juba seda hääd kraami, siis on köök sigimist-sagimist täis. 

Tegelikkuses on mul naadimuffinite retsept siin blogis juba olemas. Siiski tuunisin see aasta seda retsepti veidi, nii et panen kirja ka selle variandi. Kui võimalik, kasutage retseptis mõnd tugevamaitselist juustu - mina olen näiteks tulihingeline Maasdami juustu austaja. Sobib aga kõik see, mis endalegi maitseb. Muffinid ahju, piimaklaas lauale ning söömine alaku:)



12-14tk

3 dl jahu
1 dl kaerakliisid
0,5 tl soodat
1 tl suhkrut

0,5 tl soola
150 g riivitud juustu

50 g kreekapähkleid, hakituna
50 g päevalilleseemneid
25 g mandlilaaste

100 g sulatatud võid

100 g hapukoort

2 muna

5-8 sl piima
2 peotäit naati, hakituna
 
Sega omavahel kuivained, lisa riivitud juust, pähklid, seemned ja mandlilaastud. Teises kausis sega sulatatud või, hapukoor, munad ja piim ning lisa eelnevalt kokku segatud kuivainetele.  Kui tainas jääb liiga paks, lisa veidi piima. Kõige lõpuks sega tainasse hakitud naat. 

Aseta tainas muffinivormidesse (kõige parem oleks silikoonist vorm) ning küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit.

 PS! nami-namist saab ka ideid, mida naadiga peale hakata;)


4 kommentaari :

  1. kõik see või ,juust,hapukoor-nii rammus.Ei tea,kui palju lahjemaks teha võiks,et veel hea välja tuleks

    VastaKustuta
  2. Ei oska väga palju abiks olla kahjuks - ikkagi küpsetis, mis väga lahjasusega ei hiilga, Ainuke, mis teha saaksid on hapukoor asendada maitsestamata jogurtiga ning tavalise jahu asemel kasuta täisterajahu.

    VastaKustuta
  3. Mina asendasin poole jahukogusest täisterajahuga ja võid panin poole võrra (u 70g). Hapukoort läks küll sisse retseptis ettenähtud koguse võrra. Kuna ma pole varem midagi naatidest teinud, ootasin põnevusega, et mis sealt ahjust välja tuleb ja üllatusin väga meeldivalt! Kasutasin sinihallitusjuustu.
    Soovitan soojalt proovida!

    VastaKustuta
  4. Loodetavasti või-koguse vähendamine muffinitelt mahlasust ära ei võtnud:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails