23. aprill 2012

Moonileib

Ikka leivalainel. Eelmine nädal, kui järjekordset leiba küpsetasin, jäi mul riiulil silma purk mooniseemnetega. Kuna köömned olid otsas (hiljem selgus muidugi, et olin need eelmisest korrast veidi teise kohta pannud), siis võtsin seekord kasutusele mooniseemned. Martsipani-moonisaiad on ühed mu lemmikud, nii et vähemasti pool teed on käidud, et ka moonileib meeltmööda oleks. Uhasin mooniseemned siis ruttu tainasse, ise veidi ebalev ning nõutu, kas ikka sai täpselt paras kogus?! Just selliselt, et mooniseemned liiga pealetükkivaks ei muutuks. Lõpuks kui olin veendunud, et kõik on täpselt nii nagu peab, silusin taina pealt märgade kätega ilusaks ning panin rätiku alla kerkima.

Lõpptulemuses pettuma ei pidanud ning üsna tõenäoliselt läheb ka järgmine kord sama lisandiga leib ahju. Maitselt veidike moonisaia meenutav leib, mis sobib imehästi taluvõi ja mõne hea juustuga. Magusamõtteid mõlgutades pöörleb peas ringi mõte vahest mooniseemnetele ka veidi martsipani lisada:)




ühe leivapätsi jaoks on vaja

1/3 kogus leivatainast
75 g mooniseemneid

Lisa leivataignale mooniseemned. Aseta leib liitrisesse küpsetusvormi ning lase rätiku all ca 4-5 tundi kerkida.

Küpseta (minu küpsetusajad siin) kerkinud leivatainast ahjus. Pane ahju põhja kauss veega (vajalik selleks, et ei tekiks liialt kõva koorikut) ja pintselda leivakoorikut igakord, kui alandad ahjutemperatuuri.

Valmis leib määri pealt võiga ning pane niiske käterätiku alla seisma, et koorik liialt kõvaks ei läheks.

2 kommentaari :

  1. Kusjuures, minu esimene mõte selle postituse pealkirja lugedes oli - martsipan! :) Ja edasi lugedes nägin, et jõudsid sama mõtteni (Y)

    VastaKustuta
  2. no vot siis:) Ma reedel panen leiva kerkima martsipani-moonikooslusega. Eks ma siis hõikan valjult, kui hea tuli:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails