4. aprill 2012

Maks brändi-parmesanikastmes. Võis praetud aedoad ka.

Viimane nädal on olnud äärmiselt kogemusterohke ja põnev. Seda enamjaolt just hommikustele ülesastumistele Terevisiooni kokanurgas. Kuna olen täielikult varaste hommikutundide austaja, siis äratuskella helisemine kell 05.30 pole absoluutselt üks nõmedalt-varajane-tüütav kellahelin. Pigem ikka võimalus päeva tavapärasest varem alustada - pealegi puuduvad varastel hommikutundidel Tallinnale omased liiklusummikud, mistõttu on hommikune liiklemine Tallinnas tunduvalt rõõmsam - täpselt sama autorohke, nagu on Pärnus autosid tippajal :)

Kõik on põnev - kaameratagune elu äärmisel lõbus ning kogu Terevisiooni meeskond lausa super. 

Just siis, kui nädal Terevisioonis on kohe-kohe on läbisaamas, avastan ma nii mõndagi. Näiteks gaasipliit, kellega mul suhted kohe algusest peale nullilähedased. Tuleb aga välja, et tegelikult on see pliit täiesti töökorras ning kui pliidi-režiim õige, siis ei kustugi ta iga minuti tagant ära (nii, nagu see kogu nädal juhtunud on). Täna pärast võtteid õppisin ka ära pliidil kuumuse reguleerimise:)

Niisiis sai täna hommikul köögis rohkelt tuld ning kärtsu-mürtsu näha. Lõpptulemusena valmis maks brändi-parmesanikastmes, millele saatemeeskond ülimalt positiivse maitsehinnangu andis. Kooseb see ju ülimatest headustest - parmesanist, vahukoorest ja brändist. Võib juhtuda isegi, et maksavihkajad siinkohal oma eelistust muutma hakkavad:) Tegemist on kiirelt valmiva roaga, mille idee pärineb ühelt mu tuttavalt, kes sai selle omakorda ühelt tuttavalt jahimehelt. Igastahes, kui see esmakordselt mul köögis valmis, ei saanud seda mitte-kohe jagamata jätta. Kuna Terevisiooni nädal oli ees, siis rihtisin selle kohe ka menüüsse.

Algselt valmistasin selle pardimaksaga, kahjuks saate jaoks polnud pardimaksa kuskilt võtta ning seetõttu sai polettidelt kaasavõetud hoopis kanamaks.Valmista toitu täiesti tunde järgi, retseptis on küll antud ligikaudsed kogused, kuid väga ära näpuga järge pea - pigem valmista toit ikka nii, et kõike meeldivalt palju oleks:)

Kõrvale tuleks serveerida miskit kerget. Aedoad on minu igapäevased lemmikud ja koos või ja värske punega ideaalne kooslus.



300 g jahutatud pardi- või broilerimaksa
1 sibul
ca 5-8 sl brändit
200 ml rõõska koort (35%)
soola, pipart
ca 75 g parmesani
Puhasta maks kelmetest ning leota vähemalt tunnike piimas. Seejärel patsuta maksatükid majapidamispaberiga kuivaks ning prae kuumal õliga piserdatud pannil pannil mõlemalt poolt küpseks. Maitsesta soola ja pipraga. Poole pealt lisa pannile sibulaviilud. Kui sibul on küpsenud klaasjaks, lisa pannile brändi ning kuumuta minutike, kuni alkohol aurustub, Seejärel madalda kuumust, lisa pannile rõõsk koor, mõne hetke pärast sega sisse parmesan. Kui parmesan on ära sulanud on roog valmis.

Võis praetud aedoad punega

450 g külmutatud aedube
soola
2-3 sl võid
kibuke pune

Keeda ube soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed, aga veel kergelt krõmsud. Nõruta. Kuumuta pannil või, lisa hakitud pune. Lisa aedoad ning prae pannil kiirelt läbi. Serveeri koos maksaga.

4 kommentaari :

  1. Tead, Kristofer on su suurim fänn. Tema ajas mu hommikul voodist välja, sest on vaja tädi Ragnet minna vaatama. Kanalit ta vahetada ei luba, sest et tädi Ragne tuleb kohe jälle. Ja kui siis tädi Ragne ekraanile ilmub, peab vaikus majas olema, sest tema on amuulisui teleka ette naelutatud :D Mina nagu sa tead maksa ei söö, AGA peab mainima, et sellisel kujul ma oleksin isegi nõus seda proovima, sest kogu kraam maksa ümber on hirmus ahvatlev. Et siis homse hommikuni :)

    VastaKustuta
  2. Nii lahe - ma kujutan ette, kui asjalik Kristofer teleka ees on;) Pikk-pikk pai;)

    VastaKustuta
  3. Tere! Kas brändi võib asendada ka viskiga? Või ei tule sama tulemus? Täna plaanis teha, pilti vaadates juba neelud käivad..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus! Ma olen seda rooga päris arvestav kogus kordi teinud ning olen valmistanud seda ka konjaki ja viskiga - täpselt sellega, mis parasjagu kätte juhtub. Ninu isiklik lemmik on konjakiga valmistatult, seejärel on võrdselt ühel pulgal viski ja brändi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails