17. aprill 2012

Hommikused pannkoogid hakklihaga


Pannkook on täpselt selline ideaalse päeva alustamise hommikusöök. Katad ilusti laua, asetad sinna vaasiga kimbutäie lilli, ühe pontsaka kohviaroomidest lõhnava kohvikannu, otsid kapist välja rõõmsavärvilised kohvitassid ning paned lauale miskit head. Kõik selleks, et ühte vaba päeva võimalikult ilusti alustada. 

Minu pannkoogiküpsetamised jäävad tavapäraselt nädalavahetustele (traditsiooniliselt pühapäevaks) ning kuna olen teada-tuntud pannkoogisõltlane, siis ootan neid nädalavahetuse hommikuid suure õhinaga. Pannkoogieksperdina eelistan pigem soolaseid pannkooke rohke täidisega. Jah, kui pannkookidest rääkida, siis ikka pigem suutäis soolast kui kuhjaga magusat. See muidugi ei tähenda, et õhukesed ülepanni pannkoogid koduse keedetud paksu maasikamoosiga menüüst täielikult kõrvaldan. 

Paar nädalat tagasi tegin hakklihaga pannkooke, mis maitselt pisikesi kotlette meenutasid. Kõige paremad soojalt valmistamise hetkel! Kõrvale segasin maitsestamata jogurtist, sidrunist ja basiilikust kokku ühe maheda kastme ning võib öelda, et üks vägagi õnnestunud pannkoogihommik oli selleks korraks garanteeritud....


200 g kalkuni hakkliha (kasutasin kintsulihast hakkliha)
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
2 muna
2 dl jahu
2 dl  keefiri
2 sl porrut, peeneks hakituna

Kaste:
250 g maitsestamata jogurtit
1 riivitud sidruni koor
2 sl värsket basiilikut, peeneks hakituna
1 tl mahedat sinepit
soola, suhkrut

Lisa hakitud hakklihale sool, suhkur ja munad, sega. Seejärel lisa segades juurde jahu ja keefir. Kõige viimasena sega tainasse hakitud porru. Küpseta kuumal, õliga piserdatud pannil pisikesed lusikapannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koos sidruni-basiilikukastmega.

Kastme valmistamiseks sega kõik komponendid omavahel, maitsesta soola ja suhkruga.

5 kommentaari :

  1. Kas tainale soodat või küpsetuspulbrit ei pea lisama?

    VastaKustuta
  2. Ei, soodat või küpsetuspulbrit siin retseptis vaja ei lähe:)

    VastaKustuta
  3. super! olen mitu korda neid teind juba :) väga pro blogi!järgmisena on plaanis sinu blogist seda tatrasalatit proovida, mul ajateenistusest on juba 15 aastat tatrafoobia old, aga proovin üle saada nyyd :) (Y)

    VastaKustuta
  4. Kas hakkliha on toores või peab eelnevalt küpsetama?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails