11. märts 2012

Maailma kõige lihtsam magustoit üldse - banaanijäätis

Kui ma kogemata tavalise köögikapi mingil kummalisel põhjusel sügavkülmaga segamini ajasin, siis see magustoit polnud mul veel plaaniski - tänud aga hajameelsusele.

Lihtsusel ei ole piire, seda tõestab seesama ülimõnus magustoit - no tõesti kõige kiirem asi üldse ja ainult 1 komponent. Lõpptulemisena valmib aga parajalt vahune, kreemjas ja veidike jahutav (justkui) banaanijäätis. Retsept on piinlikult lühike, eriti just komponentide osa, aga mis parata - lihtsate asjadega nii tundub olevadki:)



kahele

3 banaani

Lõika banaan viiludeks ning aseta säilituskarpi. Aseta karp sügavkülma umbes 1-2 tunniks*. Seejärel mikserda saumikseriga külmunud banaaniviilud vahule. Ja saabki süüa lihtsalt valminud banaanijäätist.

* Kui banaaniviilud külmuvad liialt ära, siis pole hullu. Lase lihtsalt mõne minutikese banaaniviiludel toatemperatuuril olla.

22 kommentaari:

  1. Aga kui enne ära vahustada ja siis pista külmkappi?

    VastaKustuta
  2. Siis jääb, nagu tavaline banaanipüree, ainult et külmunud. Nii ei soovita. Ikka enne külmutada ja siis see külmutatult vahustada. Lõpptulemus on ikka hoopis teine;)

    VastaKustuta
  3. Tegin hiljuti piimavaba jäätise postituse ning mulle soovitati selle kommentaarides just sama tehnoloogiaga banaanijäätist (küll koos mingite marjadega segamini). Tundus uskumatu, aga proovisin järgi ja ülihea oli. Proovi teinekord nt külmutatud maasikaid ka lisada.

    VastaKustuta
  4. mul on küsimus hoopis pildil nähaoleva õuna kohta - mis õun see on ja kas võib arvata, et see on pärit kompotist? :)

    VastaKustuta
  5. Maasikad lisandina lähevad järgmine kord proovimisele Aet. Tänud soovituse eest;)

    Suslik - see on kirssõun. Võtsin selle poeriiulilt:). Lihtne viis näiteks kooki kaunistaga. Kusjuures varred on peaaegu et igal ühel küljes. Maitselt meenutab mulle veidike paradiisiõuna.

    VastaKustuta
  6. Parfee on pisut keerulisemalt valmiv:)

    VastaKustuta
  7. Oi, hea kraam! Eile kui su postituse olin ära lugenud, panin kohe kolm banaani külma, et õhtul jäätist nautida. Täna hommikul tegin sama maasikatest. Käisin poes ka ära ja tõin veel kolm banaani, aga sekka ka kiivisid. Ootan juba tulemust... Tänud mõtte eest! :)

    VastaKustuta
  8. Nonii, et siis naabrinna pakub järgmine kord banaanijäätist, kui naabritüdruk uksest sisse koperdab:)

    VastaKustuta
  9. Väga lahe magustoit! Ma plaanin järgmine kord lisada laimimahla ja ülejärgmine kord teen vaarika-banaanijäätist.
    Aitäh suurepärase idee eest!
    Ja kakaokissell on ka jätkuvalt menüüs! :)

    VastaKustuta
  10. Kakaokissell oli ka minul se nädalavahetus menüüs. Hakkisin veel veidi šokolaaditükke ka sisse ehk ühesõnaga maiustasin:D

    Siinsete soovituste kohaselt proovisin banaani ja maasika kooslust. Nämm-nämm:)

    VastaKustuta
  11. Kui üleöö banaan sügavkülmas on, kas see ei ole hea?

    VastaKustuta
  12. Siis külmub banaan liialt ära, aga ei ole hullu - soovitan siis banaaniviile veidi aega toatemperatuuril hoida ja siis neid mikserdada:)

    VastaKustuta
  13. Raporteerin: mustsõstra-banaani jäätis on ülihea! :)

    VastaKustuta
  14. Raporti põhjal pean ütlema, et peaks ka proovima:)

    VastaKustuta
  15. Kui kaua banaan külmas võib olla, säilitamise mõttes. Et kui paneks mingi portsu külma ja aeg-ajalt saaks siis jäätist, smuutit teha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei oska öelda, et kui kaua maksimaalselt, aga mina panengi säilituskarbiga banaanitükid külma ning kui parasjagu jäätise isu tuleb, siis võtan sobiva koguse sealt. Siiski aga lasen enne banaanitükkidel pisut sulada toatemperatuuril, kuna need alguses mikserdamiseks liiga kõvad (siis kui kaua külmas need seisnud). Smuuti puhul kehtib sama:)

      Kustuta
  16. Aitäh vastamast, panen banaanid siis külma, sain lihtsalt suure koguse banaane ja ei oska kohe kõiki kuidagi ära kasutada :)

    VastaKustuta
  17. Kui mikserdatud banaanidele lisada veidi (ca 3-5 spl) 35% rõõska koort ja mikserdada see vedelal kujul segu hulka, siis on tulemus veelgi maitsvam.
    Sametine :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma usun täiesti, et tulemus on veelgi parem:) Minu viimases raamatus "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" on samasugune banaanijäätise retsept. Laktoosikutele mõeldes tuleb mikserdamisel agakülmutatud banaanidele lisada kookospiima ja kookoshelbeid. See on samamoodi imehea;)

      Kustuta
  18. Sai eile järgi proovitud, meespere jäi rahule:-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui juba eespere rahule jäi, siis vist ünnestus hästi:)

      Kustuta