8. jaanuar 2012

Meloni-kookosekook

Mind võluvad lihtsad kodukoogid, mis natuke keeksised, kuid siiski piisavalt mahlased ja oma olemuselt vahel ka natuke üllatavad. Minu esimene nädalavhetuse melonikatestus küpsetisena õnnestus täielikult. Tänu melonile on kook parajalt mahlane ning kookos lisandin täiustab meloni mahlakust, just-täpselt nagu on kokkuloodud ananass ja kookos. See kook on minu arvates ideaalne tee kook, mis igati sobilik argipäeva õhtuti kooginälja peletamiseks.


3 muna
1 kl suhkrut
120 g void
1,5 kl joogijogurtit
(sidrunimaitseline annab väga mõnusa maitse)
1 tl küpsetuspulbrit
3 kl nisujahu
100 g kookoshelbeid
250 g melonit
(viljaliha kogus)

Vahusta munad suhkruga vahule, lisa sulatatud või, jogurt ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks massiks ning seejärel sega sisse kookoshelbed ning väiksemaks lõigatud melonitükid. Vala tainas koogivormi (kasutasin 28x17cm vormi) ja küpseta 180 kraadi juures ca 45 minutit.


6 kommentaari :

  1. Seda kooki hakkan kindlasti homme küpsetama.
    Ma ei leidnud poest sidrunijogurtit - millist sina kasutasid? Ainuke ligilähedane on Farmi karusmarja-sidrunijogurt. Või siis ka maitsestamata jogurt + sidrunimahl?

    Mari-Liis.

    VastaKustuta
  2. Ükskõik, mis joogijogurt, kus sidrun on 1 koostisaine sobib väga hästi. See sidruni-karusmarja sobib loomulikult - seal mõnus sidrunimaitse tunda. See vihje retseptis on sulgudesse pandud ka selle mõttega, et kõik tsitrulisi sisaldavad joogijogurtid sobivad väga hästi. Näiteks maasika- või vaarikajogurt ei jää selles koogis kõige parem - järgi proovitud:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails