17. jaanuar 2012

Lõhetrühvlid

Mitmete šokolaadi sisaldavate trühvliretseptide vahele kulub ära üks soolane lõhetrühvlite retsept. Iga korralik toidukord koosneb ju alati soolasest ja miskist magusast. Ja nagu iga magusat armastav maiasmokk ikka, võtab pärast tummist šokolaadikooki veel ühe ampsu soolast. Nii tulevadki mängu need lõhetrühvlid, mis ideaalsed just peale magusat suutäit nö ühe-soolase-ampsuks. 



ca 20 tk (kogus oleneb kõik ka trühvlite suurusest)

100 g soolalõhefileed
200 g  toorjuustu
3 sl värskelt hakitud tilli
3 tl riivleiba (lisaks veeretamiseks)
50 g riivjuustu, peenelt riivituna
soola, pipart


Haki soolalõhe väikesteks kuubikuteks ning sega kokku toasooja toorjuustu, tilli, riivleiva ja riivitud juustuga. Maitsesta soola (vajadusel) ja pipraga.Seejärel vormi segust pisikesed pallikesed ning veereta neid riivleivapurus. Lase jahedas taheneda ja maitsestuda.


5 kommentaari :

  1. Oi, need oleks ju toredateks kaaslasteks nendele kuulsatele kilutrühvlitele!

    VastaKustuta
  2. Tegin eile, külmsuitsulõhega ja väga hea tulemus.

    VastaKustuta
  3. Nendest samadest kilutrühvlitest sain mõtte meisterdada suitsukanatrühvleid, mis on mul tavaliselt pidulaual juba üks reliikviaid (külalised seda ei tea, aga see on hea lihtne retsept täiustamaks sünnipäevalauda) ... ja siis, vahelduseks suitkanatrühvlitele, tulid mängu lõhetrühvlid:)

    VastaKustuta
  4. Tegin neid täna. Super lihtne ja ilus suupiste! Elukaaslase sõnul väääga head:)

    VastaKustuta
  5. Kui lõhetrühvlid meele järgi olid, siis soovitan proovida ka suitsukanatrühvleid, nende retsepti leiab siit lingilt: http://www.linnuliha.ee/truhvlid-musta-ploomi-ja-broileri-rinnalihaga/2012/01/02/

    Samuti kerge teha ja väga maitsvad:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails