3. jaanuar 2012

Kodune majonees maitsestamata jogurti ja küüslauguga

Isetehtud toidud on ju alati ikka kordi ja kordi parem, kui poest toodud. Kunagi arvasin (see oli ikka ammu), et leib on selline toit, mida saab vaid poest osta. Täpselt samamoodi oli piparkoogitaina, jogurti, pasteedi ja veel mitmete teiste toitidega. Üsna varsti, kui minu kokandusoskused veidikene arenema hakkasid selgus, et neidsamu headusi saab siiski valmistada ka koduseinte vahel - maitsvamalt ning kordi lihtsamalt, kui arvata võiks.

Alates minu esimesest isevalmistatud majoneesi retsepti-postitus, olen pööranud täielikult sellesama kodutehtud variandi juurde. Vahel lihtsalt retseptiga mängides, võib saada majoneesist nii mõnegi hea koosluse, Saab ju proovida tšilliga, värskete ürtide või siis küüslauguga, nagu antud retsept ette näeb. Kevade- ja suvekummardajateke on majonees veidi lahjem tänu maitsestamata jogurtile. 



1 muna, toasoe
1 tl sinepit
1 tl sidrunist pressitud mahla
näpuotsatäis värskelt jahvatatud musta pipart
1,5 dl oliiviõli
75 g maitsestamata jogurtit
1 pressitud küüslauguküüs
suhkrut, meresoola


Mikserdades sega omavahel ühtlaseks massiks muna, sinep, sidrunimahl ja pipar. Hakka tasapisi juurde lisama õli (ära selle lisamisega kiirusta, pigem lisa aeglaselt). Seejärel lisa juurde maitsestamata jogurt ja pressitud küüslauguküüs, mikserda. Maitsesta majonees suhkru ja soolaga.

*Majonees pakseneb veidi, kui seisab ööpäeva külmkapis.

4 kommentaari :

  1. Mida ma valesti tegin, et majonees täiesti vedel jäi?

    VastaKustuta
  2. Majoneesi paksust saab ilusti õliga reguleerida. Nii, et tuleb lihtsalt veidike vähem õli lisada.

    VastaKustuta
  3. Arvatavasti, oleks pidanud kauem vahustama! Munakollane ja -valge koos lähevad väga aeglaselt vahtu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selles retseptis jääbki majonees tänu maitsestamata jogurtile veidi vedelam. Samas ei tohi lõpptulemus nüüd liialt vedel ka jääda. Lisanõksuna soovitan kasutada toasoojasid tooraineid!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails