14. jaanuar 2012

Eriti hea lõhepasta

Nii... ja nüüd ma räägin ühest võrratust lõhepastast, mis tänu ajapuudusele ning lähenevale lõunasöögile lihtsalt pidi valmima. Alati kui on tavapärasest suurem nälg ning lähenemas juba lõunatund on minu esimene varuväljapääs üks kiire pastatoit, milles harilikult leiavad kasutamist penned või tagliatelled - need on absoluutselt minu lemmikud, mis parata. Väga suurt kunsti siin ei ole, tuleb küpsetada lõhe, veidi keeta, kaste valmistada ja kogu ongi kõik.


3le-4le (kõik oleneb ju söögiisust, eks ole?)


225 g penne-pastat
250 g lõhefileed
1 sl majoneesi
1 sl hapukoort
soola, pipart
2 dl rõõska koort (35%)
100 g toorjuustu, toasooja
2-3 sl riivitud parmesani
2-3 tl sojakastet
2 tl hapukoort
1 sl värskelt hakitud tilli
soola, pipart

Peale: riivitud parmesani
erinevaid salatilehti


Keeda pastat soolaga maitsestatud vees minutike vähem, kui pakendil soovitatud aeg. Samal ajal hõõru soola ja pipraga kokku lõhe tük(id)k. Seejärel määri ümbertringi majoneesi ja hapukoorega. Paki lõhe fooliumisse ning küpseta 175 kraadi juures ca 20-25 minutit.

Kastme valmistamiseks kuumuta potis keskmisel kuumusel rõõsk koor. Sega omavahel toorjuust, parmesan, soja ja hapukoor ning lisa potti koore juurde. Kuumuta segades seni, kuni toorjuustusegu sulab ning lisa hakitud till.

Nõruta valmiskeedetud pasta ning sega kokku toorjuustukastmega, maitsesta soola ja pipraga. Sega sisse valmisküpsetatud ning väiksemateks tükkideks lõigatud lõhetükid. Serveeri koos riivitid parmesani ja salatilehtedega.

18 kommentaari :

  1. Mmh. Mul pole enda versioonides super välja tulnud. Katsetan nii. Panin kirja, mis poest vaja ja retseptis on:
    1 spl hapukoort
    2 tl hapukoort

    Jõudu! Väga tore blogi!

    VastaKustuta
  2. Soovitan proovida;)

    Retsept täiesti õige, võibolla oleks küll pidanud kuidagi paremini seletama: - aga esimene hapukoorekogus ehk siis 1 sl läheb lõhele ja teine kogus ehk siis 2 tl hapukoort läheb toorjuustuga kokkusegamiseks. Retsepti valmistamisõpetuses on mõlema hapukoorekoguse kasutamise jaoks koht täiesti olemas;)

    VastaKustuta
  3. Uskumatu, ma lugesin kaks korda retsepti. Isegi seda ei näinud, et ahju on vaja. Ju nälg võttis silma nägemise. Lähenen asjale loominguliselt, samade ainetega.

    VastaKustuta
  4. Parem hilja kui mitte kunagi - see retsept on meie pere lemmikute hulgas juba pikka aega, tänagi menüüs ;)

    VastaKustuta
  5. parim lõhepasta amps !

    VastaKustuta
  6. Oi see tulemus oli tõesti PARIM pasta mida ma iial saanud olen! Närbsööjad lapsed isegi sõid ja kiitsid :D Tänud!!!

    VastaKustuta
  7. Millest see tuleb, et kui pasta valmis saan, on kõik väga hea ja koorene, aga kui ära jahtub, siis see koor haihtub (ilmselt imendub ära). Mida muutma peaks, et ka hiljem ilusti kooresena püsiks?

    VastaKustuta
  8. Pasta ongi ju mõeldud koheselt söömiseks:) See on nagu nö käsn, mis imeb vedelikku endasse. Seetõttu ka see roog on mõeldud ikka värskelt ja koheselt söömiseks, selles mõttes ei tee sa miskit valesti. Hiljem pastarooga värskendades kostita seda lihtsalt lisa koorega:)

    VastaKustuta
  9. Vastused
    1. Seda on tore kuulda. Kusjuures, tegin ka ise seda pastat alles hiljuti:)

      Kustuta
    2. Tegin ja väga maitsev pasta tuli välja. Laosed sõid ja kiitsid.

      Kustuta
    3. Super tore! Eriti suur rõõm muidugi siis, kui ka lastele see pastaroog meelepärane:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails