8. oktoober 2011

Kõrvitsasalsa

Ikka kõrvitsalainel.... ja nii vist jõuludeni välja:) Siin üks retsept, mis sai välja hõigatud ka tänahommikuses Hommikuloputaja kokaminutites. Lihtne kõrvitsasalsa, mis sobib nii liha kõrvalisena, röstsaia peal või siis niisama söömiseks.


400 g kõrvitsat, puhastatuna
2 tomatit

1 punane sibul

1 küüslauguküüs

3 sl hakitud värsket koriandrit

0,5 sidruni pressitud mahl

0,5 tl suhkrut

5 sl oliiviõli

soola, pipart


Lõika puhastatud kõrvits väikesteks kuubikuteks, piserda peale 2 sl oliiviõli ning soola, sega. Aseta kõrvitsakuubikud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 8 minutit (kõrvits peab jääma krõmps!).

Tükelda tomat väikesteks kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk ja koriander ning sega kokku küpsenud kõrvitsakuubikutega. Lisa sidrunimahl, suhkur, 3 sl oliiviõli ning maitse järgi soola ja pipart. Sega ning jäta jahedasse maitsestuma pardifilee valmimise ajaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar