17. september 2011

Riivitud kõrvitsa-juustusupp

See retsept on pühendatud sügisel peenramaal suurte lehtede vahel kükitavatele kõrvitsatele, vihmastele septembrikuu ilmadele ning soojendavatele suppidele, mis sombuse ilma natukenegi rõõmsamaks muudavad. Loomulikult on see retsept justkui rusikas silmaauku esmaspäevast algavale tervisliku toitumise kampaaniale - süüa vähemalt 5 peotäit puu- ja köögivilja päevas. Seda siis toidu sees või niisama näksmimiseks (täpsem info ja muud huvitavat siin).

Kõrvits on hetkel täiesti asendamatu kaaslane ning enamus minu käägis valminud toidud on rikastatud sellesama oranživärvi seltsilise abil. Iga-aasta üks oodatumaid toite on loomulikult kõrvitsapüreesupp värske maitserohelise ning ahjusooja saiaga. Võrdluseks võin öelda, et see on täpselt samasugune klassika, nagu vanaema-moodi õunakook esimeste õunte saabumisel, värsked kartulid seenekastmega või ühepajatoit, mis valmistatud oma peenralapi äsja tärkanud andidest. Selleks aga, et natuke oma kõrvitsasupi menüüd laiendada, panin ükspäev potti podisema veidi teistmoodi lõunasöögi ehk siis supi, mis valminud riivitud kõrvitsast. Lisaks juurde praesibulaid, sulatatud juustu ja piima ning täiesti kirjapanemist vääriv retsept saigi valmis.


1 sibul, hakituna
325 g kõrvitsat, puhastatuna ja riivituna
1 l piima
300 g sulatatud juustu
soola, pipart

Serveerimiseks:
peekonit
parmesaniviile
Prae sibul pannil klaasjaks. Poole pealt lisa riivitud kõrvits koos sibulaga praadima. Prae paar minutit, kõrvits peab jääma kergelt krõmps. Seejärel vala juurde piim ning sulatatud juust. Keeda tasasel tulel seni, kuni juust on sulanud (ära piima keema aja!). Maitsesta. Viiluta peekon ning prae pannil läbi. Serveeri suppi koos praetud peekoni ning parmesaniviiludega.

2 kommentaari :

  1. Kas sulatatud juustu asemel võiks kasutada ka toorjuustu?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võib ikka, aga siis jääb maitse pisut teistsugune.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails