30. september 2011

Mmmmmaitsev Parmesanikook ......

Koogike, mis maitseb muide ääretult hästi, sai valmis meisterdatud nädalavahetuse auks. Selleks, et ikka hommikuse kohvi kõrvale miskit juurde näksida ning et õhtune tee liiga üksluiseks ei muutuks. Suurepärane leid, kus kooslus: parmesan ja magus annavad kokku vägagi sõbraliku kooskõla.


Selle koogi retsept mõlkus mul peas jube mitmeid päevi. Täpsemalt jäi seesama parmesanikook silma mul sellest blogist. Parmesan koogis on küllaltki ebatavavaline kooslus, nii et esimesel võimalusel pidin järgi proovima. Ja tõepoolest on ka minu poolt ainult kiidusõnad ja sügav kummardus sellele retsepti-ideele - tegemist on super-kombinatsiooniga, kus parmesan jätab keeksilaadsele koogile kerge juustuse ja omapärase varjundi. Magus keeksike, mis tänu parmesanile meenutab kohati õigeveidi minu üht lemmikjuustukooki, mis tehtud sulatatud juustuga. Ei ole mitte paha mõte, peita parmesani edaspidi veidi ka muffinitesse ja muudesse magusatesse küpsetistesse - sobib kindlasti ideaalselt. Seniks proovige aga ka seda kooki kindlasti - Bon Appetit!



250 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl peeneks jahvatatud meresoola

100 g peenelt riivitud parmesani
(soovitaksin Valio fortet)
225 g toasooja võid

250 g suhkrut

6 muna

150 g toorjuustu

1 sl hapukoort

0,5 sidruni pressitud mahl


Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja parmesani juust omavahel. Vahusta või suhkkruga kohevaks. Lisa mikerdades ükshaaval munad (pärast iga muna lisamist mikserda korralikult). Lisa toorjuust, hapukoor ja sidrunimahl ning mikserda ühtlaseks. Vala saadud segu pidevalt lusikaga segades jahu-parmesanisegu hulka. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit.

Retsept mugandustega: thelunacafe.com

2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails