27. august 2011

Riivõunakook, selle aasta uus tulija

Minu suurim kiitus, kummardus, kniks ja aplaus kodumaistele õuntele. Praegune aeg on võrratu, kui saad tuttavatelt ratta-korvi täitmiseks kaasa imemaitsvaid martsipaniõunu või sületäie lambaninasid. Mahlased, punapõsksed ja kolletavad ning ausa maitsega veel ka. Vahest tundub, et lähen hooajalisusega veidike liiale - ahi huugab suvikõrvitsa ja pajatoitudest, riiv on tulipunaseks muutunud kodusest peedi riivimisest ning koogivormid püüavad reipalt jätkata ploomi- ja õunamaiuste küpsetamist.... ja siis veel oad, mis tänu parmesani ja taluvõile on kui ood maitsevõludele.

Minu viimane õunakook pärineb aga kategooriast - "et meelest ei läheks". Ühesõnaga on retseptis kõik kogused 2ga ning loogiliselt võetuna, saab selle ka ruttu ilma retseptita valmis meisterdada. Koogi sisse lähevad õunad seekord riivitult, mistõttu õunatükke koogis tunda ei ole, küll aga on olemas mahlane õunakook, mis tänu riivitud õuntele oma mahlasust veel rohkem välja näitab. Ideaalne tee kõrvale.... ja kui kuulasite täna laupäevahommikul kella kümne paiku Päikeseraadiot, siis see sama retsept oli ka päevakorral;)


200 g toasooja võid
200 g suhkrut
2 muna
2 tl küpsetuspulbrit
200 g jahu
0,5 tl kaneeli
200 g hapukoort
450 g õunu

Vahusta või suhkruga, lisa muna, sega. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, kaneel ja hapukoor, sega. Riivi õunad (koorega) ning sega tainasse. Vala tainas küpsetspaberiga vooderdatud koogivormi (22 cm) ja küpseta 200 kraadi juures 40 min.

3 kommentaari :

  1. Proovisin ja kiidan! Mõnusalt mahlane keelepai.

    VastaKustuta
  2. tundub hästi hea ja tahaksin seda teha , aga mul on 24 cm vorm . et kui palju ma peaksin suurendama koguseid ?

    VastaKustuta
  3. Selle koogi võib retseptis antud kogustega vabalt teha ka 24 cm läbimõõduga vormi;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails