17. juuli 2011

Kohupiimakorp mustikakattega

Mul on juba mitu aastat siinsamas Pärnu lähedal üks suurepärane mustikatest tulvil metsanurk, kuhu me sõbrannaga mustikahooajal tihtipeale ära eksime. Seegi aasta sattusime päikeselise suvekuumaga metsa. Kummikud jalas, mütsike peas ning pikad varrukad sääskede kaitseks, veidi ebasobilik ja kohatu sellise imeilusa ilmaga, kuid mis sa teed, endakorjatud mustikad väärivad vaeva. Selle suve esimestest mustikatest valmistasin otseloomulikult traditsioonilist mustikakisselli ning sedasama mustikakorpi. Õnneks sain paar karpi ka külma panna ning talveks säilitada. Pudrupeal on mustikad talvel ju imehead.

Viimasel ajal olen avastanud uue lemmiku - muretainas odrajahu lisandiga. Omapärane, maitsev ning mis kõige peamisem suurepärane vaheldus vaid nisujahuga valmistatud tainale. Sobib suurepäraselt selle mustikakorbiga, kus täidiseks olev kohupiimasegu valmib minu arvates sellise mõnusa vanaema-valmistatud kohupiimakorpide sarnaseks. Sellest ka nimi:)


Põhi:
2 dl nisujahu
1 dl odrajahu

3 sl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

150 g külma võid

Täidis:

500 g kohupiima (teralist)

2 muna

1 dl suhkrut

100 g hapukoort

2 sl jahu

1 sl toasooja võid


Kate:

1 tl vanillisuhkrut

3-4 sl suhkrut

2,5 dl vett

100g + 50g(kaunistuseks) mustikaid

1,5 sl kartulitärklist


Sega omavahel kuivained, lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Raputa see küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (24-26cm) põhjale. Täidise valmistamiseks sega oma kohupiim, munad, suhkur ja hapukoor. Lisa segades juurde jahu ning eelnevalt lahtisegatud või. Vala segu koogipõhjale ning küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

Valmista kate. Kuumuta suhkrutega 2 dl vett, lisa mustikad ning lase segu ruttu keema. Seejärel nirista segades peene joana juurde 0,5dl külma veega segatud tärklis. Kuumuta keemiseni ning tõsta pott tulelt, lase jahtuda.

Vala jahtunud koogile mustikakate, kaunista mustikatega ning lase kattel õigepisut taheneda.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails