26. juuni 2011

Kiire suvine külmsupp kurgiga

Paistab, et ilmad hakkavadki jälle päikeselisemaks muutuma. Õige-varsti jään väikesele puhkusele ja tundub, et päike soosib seda - milline õnn. Mõni aeg tagasi arvasin, et puhkus algab vihma, tuule ja külmaga. Ei taha ära sõnuda, aga vist ilmaga veab. Puhkuse ajal tulevad menüüsse kindlastri erinevad külmsupid, salatid peenramaal valmivatest komponentidest ning muu selline kerge ja värske. Nii jaanipäevast toibunutele, kui ka kuumade ilmadele sobivaks menüü koostamiseks soovitaksin aga ühte vägagi värskendavat külma suppi. Supi valmistasin hetkel toidupoes müüdavate soolaste jogurtitega, mistõttu ei vaja supp väga palju maitsestamist. Tavapärase külmsupi komponendi - keefiri kasutamisel lisada aga maitseaineid vastavalt oma eelistustele.

5-6le

250 g värsket kurki
150 g makrapulki

6 muna
kimbuke tilli

mõned varred rohelist sibulat

3-4 sl oliiviõli

2 tl suhkrut

soola, pipart
4 pdl soolast jogurtijooki (sibula-küüslaugu) või 1 l keefiri

Haki kuubiukuteks kurk, makrapulgad ja muna. Haki till ja roheline sibul. Sega kõik hakitud komponendid kokku ning sega sisse oliiviõli ja suhkur. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Kõige viimasena vala juurde jogurtijoogid. V’imalusel lase supil enne serveerimist ca pool tundi maitsestuda jahedas.


Veel külmsuppe siit blogist:
Peedisupp külmsuitsuheeringa ja kurgiga
Külm peedisupp
Gazpacho
Okroška

5 kommentaari :

  1. Mul on külmsuppides oma kiiks - kõik komponendid hakin peenteks ribadeks, no lihtsalt maitseb kuidagi paremini:)

    VastaKustuta
  2. Selline küsimus, et jogurtijooki läheb 400 ml aga kui teha keefiriga, miks siis seda läheb 600 ml rohkem ehk 1 liiter? Muidu tundub maitsev supp olevat.

    VastaKustuta
  3. Ups, sain alles nüüd aru et see pdl tähendab pudelit mitte pole trükiviga, ma arvasin, et see on dl :) Vabandust. Nii, et eelmisele kommentaarile pole vaja vastata :P

    VastaKustuta
  4. :) Mulö tulevad meiliaadressile kirjaga kommentaarid, lugesin esimest loomulikult esmalt, tekkis selline kerge segadus, et mis ja kus:) Aga tundub, et õnneks retseptis näpukat ei olnud:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails