11. mai 2011

Porgandikirju šokolaadikook apelsiniglasuuriga

/Prindi retsept/

See koogike on tegelikult tehtud mõni aeg tagasi Norra lumiste mägede keskel ning valmis õhtuse koogisöömingu tervituseks. Õigemini olime sõbrannadega ikka päris kõrgel mäe tipus, kus köögis avanev vaade oli vaatamist väärt. Kohalikus toidupoest hankisime vajaliku tooraine, kaasa-arvatud ka eesti sugemetega traditsioonilise sulatatud juustu. Seejärel koogitegu võõras köögis võis alata, see pole kusjuures üldse mitte lihtne:) Porgandi riivimisel oli esialgu abiks üks udupeen ja imenikerdustega riiv, mis aga õigepea asendus ikka selle vana hea riivimoodi abilisega. Kook tuli siiski täitsa koogi moodi, maitselt mahlane ning glasuur üle ootuste hea... Aitäh preili K-le koogitaldriku hoidmise eest ning preili M-le varjude peletamise eest pildil:)

3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kaneeli
3 sl kakaod
125 g võid, sulatatuna
2 muna
1 dl kanget leiget kohvi
3-4 porgandit, riivituna

Glasuur:
300 g sulatatud juustu
3 dl tuhksuhkrut
1 apelsini pressitud mahl

Sega omavahel kuivained. Lisa segades juurde sulatatud või ja munad. Seejärel vala juurde kohv. Kõige viimasena sega taignasse riivitud porgand. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse (Ø24cm) koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 40 minutit. Lase koogil enne glasuuri peale panemist jahtuda veidi.

Glasuuri valmistamiseks sega toasoe sulatatud juust tuhksuhkruga. Lisa pressitud apelsinimahl ning sega ühtlaseks. Määri glasuur jahtunud koogile ning lase sel vähemalt pool tundi jahtuda.

5 kommentaari:

  1. Kas sulatatud juust (nagu retseptis) või hoopis toorjuust nagu glasuuri valmistamise kirjelduses?

    VastaKustuta
  2. Mulle kohe meeldib, kui inimesed on nii terased:) Ikka sulatatud juust, see annab sellele koogile õige meki:) Viga parandatud, aitäh:)

    VastaKustuta
  3. Tore - nüüd on küpsetamisplaanid nädalavahetuseks tehtud:)

    VastaKustuta
  4. Soovin veelkord täpsustada - kas sulatatud juust, mitte toorjuust. Viitasite, et viga on parandatud, kuid endiselt on retseptis erinevus.

    Hakkan homme kooki tegema ning on väika kahtlus, kas sulatatud juust kooki liiga soolaseks ei tee?

    VastaKustuta
  5. hmm.... oma arvates parandasin ära....

    Kasutasin siin sulatatud juustu. See annab koogile väga mõnusa maitse.

    ... ja nüüd püüan ruttu-ruttu retsepti õigeks parandada;)

    VastaKustuta