6. mai 2011

Nõgesepestoküpsised

/Prindi retsept/

See on juba sel nädalal teine kord, kui teen seda rohelusest rõkkavat tõesti tohutu head nõgesepestot. Tegemine on nii lihtne, kahju ainult, et nõgesed hakkavad vaikselt aiast lõppema. Kusjuures, esimene ports läks lihtsalt niisama värskele saiale ja leivale katteks ning rohkem justkui ei jagunudki. Nüüd proovisin keeruküpsistes, mis valmisid sarnaselt kaneeli-suhkruküpsistele. Lihtne aga, maitselt nii head.


500 g külmutatud pärmi-lehttainast
nõgesepestot


Laota tainas tööpinnale. Määri pealt nõgesepestoga (pane täpselt niipalju, nagu määriksid leivale võid ilma koonerdamata:)). Rulli tainast pikemast servast mõlemalt poolt rulli kuni keskpaigani. Lõika noaga ca 0,5 cm paksusteks viiludeks ning aseta lõikepind allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures ca 15-20 minutit.

2 kommentaari:

  1. Nii head küpsised. Need meeldisid meie perele veel rohkem kui kaneeli-suhkruküpsised,

    VastaKustuta
  2. :) super, ja mõnusalt kevadist värvi on ju ka need..

    VastaKustuta