21. aprill 2011

Põhjatu kohupiima-kookoskook ja veidi sidrunit

/Prindi retsept/

Minu selleaastased pasha-teod on juba ammuilma alanud. Praegugi nõrgub üks sõelal, et homseks söömiseks valmistuda. Kusjuures, valmistasin eile pashast nõrgunud vedelikust mannaputru, mis oli nii hea ja siidine - just täpselt nagu miski hea magustoit. Pasha tegemisel olen ikka truuks jäänud minu vanale heale retseptile. Kõik on selle retsepti järgi valmistades täpselt paigas ning õnnestumine on päris kindel.

Viimasel ajal on minu kapisahtlitesse kogunenud aga üsna palju kookoshelbepakke. Peamiseks põhjuseks leivaküpsetamine, millest ühte leivapätsi lisan paar peotäit kookoshelbeid. Seetõttu läksid selleski koogis kasutusele kookoshelbed. Selleks, et kooki kiiremini valmis saada, jätsin ära traditsioonilise koogipõhja. Lihtsalt üks kiiresti valmiv kohupiimane kook pühadeks, mis veidi kohupiimavormi moodi, kuid siiski koogiline.


150 g toorjuustu

500 g kohupiima (teralist)

100 g hapukoort

3 muna

1 riivitud sidruni koor

1 riivitud sidruni mahl

100 g kookoshelbeid

2 dl suhkrut

3 sl jahu


Sega omavahel toorjuust ja kohupiim. Lisa hapukoor, munad, sidrunikoor ja -mahl. Lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks. Vala segu kandilisse vormi (25x17cm) ning küpseta 175 g juures 30-40 minutit.


4 kommentaari :

  1. Kavatsen kohevarsti seda kooki proovida, aga tahaks lisada ka õunu ja rosinaid natuke taignasse. Eks näe, kas püsib koos ja maitseb ka hea :)

    VastaKustuta
  2. Kas nisujahu saaks millegi muuga asendada, näiteks mandlijahuga, või üldse ära jätta?

    VastaKustuta
  3. Miskit ma pisut ikka lisaks. Mina asendaksin mandlijahu või siis kookosjahuga:)

    VastaKustuta
  4. Infoks, kes teeb muffineid- siis minul küpsesid 25min need.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails