23. aprill 2011

Pasha-teemaline mannapuder ehk kuidas maitsvalt kõike ära kasutada

/Prindi retsept/

Teatud toorainete puudumisest võivad teinekord sündida kõige paremad palad. Nimelt oli paar päeva tagasi pudru valmistamiseks vajaminev viimane piimatilk liitunud hommikuse kohviga. Kuna olen liigvarajane ärkaja, siis poodi minekuks oli kellaaeg ilmselgelt veel liiga vähe. Niisiis otsustasin ära kasutada eelmisel õhtul sõelale nõrguma pannud pashast läbi sõela nõrgunud vadakut. Tavaliselt kasutan seda kõhklemata pannkookide valmistamisel, sest rammusust, magusust ning kuhjaga häid omadusi on sel küllaga. Nagu ma ka oma eelmises postituses mainisin, siis pudruga sobis pashavedelik täiuslikult. Tulemuseks ei olnudki selline tavaline mannapuder, pigem ikka nagu veidi uhkeldav magustoit, mis viimaste päevade päikesepaistelised hommikud veelgi paremaks muudab. Keetmine/valmistamine käib tunde järgi, nii nagu pudru tegemisel kombeks.


mannat
pashast nõrgunud vadakut

veidi piima


Keeda mannapudru, nagu ikka, ainult et tavapärase piima asemel kasuta vadakut (soola ja suhkrut lisama ei pea, kuna kasutatav vedelik on juba suurepäraselt maitsestunud). Poole pealt lisa veidike piima (ca 1 dl) ning keeda puder valmis.



2 kommentaari :

  1. Mina, kui suur pudrusõber ei saanud seda putru proovimatta jätta ja tulemus oli väga maitsev. Valmistasin selle šokolaadipashast nõrgunud vadakust. Mul tuli seda vadakut ca 0,8 dl (oleks võinud rohkem tulla, sest see vadak oli imehea) , aga kui palju sinu pasharetsepti järgi vadakut eraldub? Aga tänud hea idee eest.

    VastaKustuta
  2. Tead, ei olegi ausalt öeldes mõõtnud, aga kõik oleneb ju sellest kui suure koguse teed:) Mina tegin se aasta päris mitu pashat ning vadakut jäi küllaga järele pudru tegemiseks:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails