25. aprill 2011

Kohupiimasalat lillkapsaga

/Prindi retsept/

Tere-tulemast kevadsuvised ilmad! Täpselt selle mõttega ja riietusega jalutasin nädalavahetusel lapsega linnas ringi - tulemuseks kurguvalu, nohu ja köha. Nii, et nagu ammu on teada - sellised ilmad on salakavalalt petlikud. Tänu aga sellistele ilmadele oli peateemaks grillimine ehk siis selle aasta esimene liha söömine õues. Need esmased grillimised on ikka kõige parema, siis on innustust, lusti ja mõtteid, et selline tegevus võik kogu aeg olla. Paraku aga jaanipäevaks on juba tunda kergeid tüdimuse märke grillimisest. Grillimine grillimiseks, aga salat, mida olen kahel nädalavahetusel teinud on kuidagi uudselt hea vaheldus, kas siis niisama või lisandiks mõne toitvama roa kõrvale. Valmib see siis poes müüdavast uuest soolasest kohupiimast. Punapõsksed redised juhtusid lihtsalt poeriiulil käeulatusse ning sobivad niisama krõmpsutamiseks ideaalselt.


Pean kindlasti mainima, et kauss, millesse on asetatud redised, tegin ma ise Pärnus asuvad Gildi majas. Õigupoolest tahtsin teha kaks kõrge servaga kruusi, aga näe algaja õnne osavusega piirdusin madalamate magustoidu kaussidega:)


2 tuunikalakonservi (õlis või vees)
400-500 g lillkapsast
200 g kurki, kuubikuteks lõigatuna

300 g soolast kohupiima redise lisandiga
soola

Nõruta tuunikala korralikult. Lõika pestud lillkapsas väikesteks õisikuteks ning sega kokku tuunikala ja kurgikuubikutega. Kõige viimasena sega sisse kohupiim. Maitsesta soolaga ning serveeri kohe.


4 kommentaari :

  1. Nii nummi kauss :) Ja redised lähevad mulle iga ilmaga!

    VastaKustuta
  2. Ma andsin oma parima, et untsu läinud kruusi meisterdamismõttest ikka miskit välja tuleks:) Redised minu suured sõbrad ka - kodupeenra omad need kõige magusamad;)

    VastaKustuta
  3. Kidlasti väga mönusa maitsega salat. Ma pole kahjuks üldse jöudnud oma toidublogi teha. Ja teistel vaatamas käia ka mitte. Vötsin nüüd löpuks ette.
    Sina aga muudkui küpsetad ja küpsetad. Tubli oled!!!!!!!

    VastaKustuta
  4. Olen vaadanud jah, et Sinu blogis on vaikseks jäänud, aga loodetavasti hakkab sealt meeldivaid virtuaalseid küpsetuslõhnu tulema:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails