12. aprill 2011

Kergem vastupanutee - kihikook šokolaadipudinguga

/Prindi retsept/

Kihikook ehk siis laiskadele mõeldud napoleoni kook, kuhu vahele peidetud kreemi võiks lihtsalt niisama ära süüa. Jah, vahukoore-pudingukreem oli mulle eriti meeltmööda, kujutan ette kui hea võiks see maitseda koos värskete põllu peal peesitavate maasikatega...oehhh. Koogi vahele tundub see kreem samuti sobivat.


Nagu ikka muutub see kook seistes aina täiuslikumaks. Kohe valmimise päeval soovitan kahvlit sellest koogist eemal hoida. Teisel päeval võid juba veidi seda maitsta, sest koogikeses olev kreem on ilmselgeslt juba lehttaina kihtidega sõbrunenud. Kolmandal päeval aga helista oma kõige parematele sõpradele ning nende saabudes aseta küpsetis uhkelt lauale, sest just siis on šokolaadipudingukreem üsna agaralt koogi mahlaseks muutmise rolliga hakkama saanud.


Meie koosküpsetamislaupäevast saad lugeda siit kokkama blogist ja Marju Tassikese blogist.
Retsept: Ragne Värk
Fotod: Marju Randmer
(tassike.ee)

500 g lehttainast
500 g šokolaadipudingut
2 dl rõõska koort (35%)
4 sl brändit (alati võib seda kogust meelepärasemaks muuta:))


Laota lehttainas laiali ning jaota viieks võrdseks ning üheks väiksemaks ristkülikuks. Rulli plaadid õhukeseks ja aseta ahjuplaadile. Tee kahvliga plaatidele peale kahvlitorked ning küpseta 200 kraadi juures seni kuni tainaplaadid omandavad kuldpruuni jume. Vahepeal vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks, sega juurde puding ning brändi. Ehita kook valmis: tainaplaat-kreem-tainaplaat jne. Viimane kiht kata kreemiga. Purusta väiksem valmisküpsetatud plaat puruks ning raputa kõige peale. Enne serveerimist hoia vähemalt üleöö külmas.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails