22. märts 2011

Veidi uhkustav kolme-kihi-šokolaadikook

/Prindi retsept/

Millegipärast on kohustus vähemalt kord kuus valmistada juustukooki. Tükike veidi rammusat kreemjat kooki tekitab lihtsalt ületamatut võimu enda üle ning sunnib seda aeg-ajalt ikka küpsetama. Juba pikemat aega ei anna mulle rahu see imemaitsev koogike -minu koogivorm on seda kooki kohanud juba päris palju. Tahaks aga veidi teistmoodi. Ehk veidike uhkeldavamat? suursugusemat? veelgi kreemjamat? Pealegi peaks kuidagimoodi ära kasutama sügavkülmas olevat kõige viimasemat toormoosi-topsikut. Niisiis tuleb kokku ehitada endale kõige meelepärasem: põhjaks brownie, ideelt sama nagu Liina küpsetises ning katteks (vabandan, et ennast kordan) kaks kihti kõige kreemjamat toorjuustu-šokolaadimassi. Rammus, aga alati leiab mõne tähtpäeva või olulise põhjuse seda valmistada.

Fotokas on veidi vingerpussi mänginud ning brownie põhja kõrgeks pildistanud:) Tegelikkuses on see õigeveidi õhem.


125 g võid
125 g suhkrut

4 sl kakaod
näpuotsatäis soola
2 tl kuuma vett
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit

40 g jahu
2 sl mandlilikööri (amaretto)


Šokolaadikihid:
600 g toorjuustu
200 g piimašokolaadi
100 g valget šokolaadi
toormoosi, meelepärasemat (serveerimiseks)


Põhja jaoks sulata või. Lisa suhkur, kakao, vesi, sool sega ning lase paar minutit jahtuda. Lisa munad ning sega läikivaks massiks. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning mandliliköör. Aseta tainas küpsetupaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø22cm) põhjale ning küpseta 170 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.

Šulata šokolaadid eraldi vesivannidel. 400g toorjuustu sega piimašokolaadiga. Ülejäänud toorjuust sega valge šokolaadiga. Aseta jahtunud koogipõhjale piimašokolaadikiht ning selle peale määri valge šokolaadisegu. Lase külmkapis taheneda vähemalt 6 tundi kuni üleöö. Serveeri toormoosiga.



15 kommentaari :

  1. See maitse ja tekstuur on siiamaani meeles. ;)
    Aitäh, Ragne, imetoreda lõunasöögi eest Toiduakadeemias. :)
    Päikesepaistet!
    Katrin

    VastaKustuta
  2. Ja mina jälle ütlen vastu, et aitäh tulemast:)

    Retseptis ei maininud, kuid kes soovib valmistada seda kooki kahe tunniga (et ilusti taheneks), siis võib selle sügavkülma panna kohe pärast šokolaadikihtide vormi valamist:)

    VastaKustuta
  3. Ma tegin seda kooki eile ja kannatasin üleöö oodata! :) Lihtsalt suurepärane kook, ei ole liialt magus.

    Tööle tulles uhkustasin sellega töökaaslaste ees ja sellepeale tõusis töökaaslane püsti ja ütles, et sõidutab mu koju, et ma saaksin kooki siia töö juurde ka tuua :D
    Ja tõingi! Sõid ja kiitsid!
    Aitäh!

    VastaKustuta
  4. Oi kui lahe. Koogi nimel kõigeks valmis:)

    VastaKustuta
  5. Ragne sa oled nii tubli. Ma saan va'ga palju innustus sinu blogis. Kook na'eb supper lux va'lja usun, et maitse poolest vo'rdne va'limusele. :)

    VastaKustuta
  6. "Põhja jaoks sulata või. Lisa suhkur, kakao, vesi, sool sega ning lase paar minutit jahtuda. Lisa munad ning sega läikivaks massiks."

    Ragne, kas ma lisan suhkru, kakao jne samasse potti, milles sulatatud või ja hoian samal ajal tuld all? Ja kui olen lasknud sellel veidi jahtuda löön munad juurde?
    Või segan kausis suhkur-kakao-vesi jne millele lisan sulatatud või?
    Tahan, et tort/kook õnnestuks kindlasti, kuna tarvis midagi väga maitsvat tähtsaks sündmuseks küpsetada :-)

    VastaKustuta
  7. Suhkur, kakao, vesi ja sool tuleb lisada võile.

    Ühesõnaga tuleb või madalal kuumusel ära sulatada, lisada eelnevalt mainitud ained ning segada ühtlaseks massiks. Siis tuleb tõsta pott tulelt ja massil lasta jahtuda ning siis munad lisada juurde:)

    Edu küpsetamisel;)

    VastaKustuta
  8. Tere Ragne! Kas see kook tuleb ikka hea, kui liköör ära jätta? Tahaks kooki teha lapse sünnipäevaks.

    VastaKustuta
  9. Aitäh, siis ma nädalavahetusel katsetan. :)

    VastaKustuta
  10. Ragne, kas 28cm läbimõõduga vormi jaoks tuleks koguseid suurendada või saaks hakkama? Tänan :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui Sa soovid sama kõrget kooki, siis peaksid koguseid korrutama 1,6ga.:)

      Kustuta
  11. Mina sooviks teada kas sokolaad peab olema see spetsiaalne kokkamiseks mõeldud soks või sobib ka tavaline sokolaad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. olin arvustist nädalake eemal ning seetõttu viibis ka vastus. Võib kindlasti kasutada seda tavalist šokolaadi - minul see enamasti kasutusel ongi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails