16. märts 2011

Potis juustuga podisenud broileripoolkoivad

/Prindi retsept/

Tean, et sellised ahjutoidud muutuvad kevade lähenemisel üha harvemaks, seetõttu on viimane malmpotis hautatud toite nautida. Minu selle talve asendamatuteks roogadeks on olnud igasugu erinevad malmpotis hautatud kodused toidud. Just selliste roogade suureks plussiks on vähene aeg, ms kulub reaalselt toidu valmistamisele. Tegelikult ongi ainukeseks vaevaks maitsestamine, pruunistamine ning siis juba koos sobivate lisanditega toidu ahju pistmine. Seejärel valmibki ahjuroog ise. Kas vürtsikas, kreemjas või pisut õllene?!?! - see on juba koka enda otsutada. Praegu aga kergelt juustune ahjuroog kanast, mida on soovitav pärast ahjust väljavõtmist lasta ca 10 minutit seista, nii muutub juustukaste veidi paksemaks ning on ideaalne kaaslane koos broilerikoibade ja näiteks juurde serveeritud aurutatud juurviljadega. See oli ka üheks retseptiks, mida valmistasin eelmise nädala Farmi toidukoolitusel. Kõrvale oli serveeritud imelihtne (ning kevadele omaselt rasvavaene) lillkapsagratään. Tõsi küll, koolitusel sai lillkapsagratään maitsestamata jogurti puudumisel asendatud toorjuustuga, kuid seda kreemjam oli lõpptulemus.
1 kg broileri-poolkoibi
2,5 dl puljongit

2 dl rõõska koort (35%)
150 g toorjuustu maitserohelisega

mõned tillivarred

soola, pipart

Patsuta köögipaberiga poolkoivad kuivaks ning hõõru kokku soola-pipraga. Pruunista neid õliga piserdatud pannil mõlemalt poolt kuldseks. Aseta koivad haudepotti, vala juurde puljong ning kata kaane (või fooliumiga). Hauta 190 kraadi juures 25 minutit. Seejärel lisa rõõsk koor ja toorjuust, aseta sekka mõned tillivarred ja hauta kaane all 170 kraadi juures veel 40 min.

11 kommentaari :

  1. Tere,
    Kas Te teete puljongi ise? Kui ja, siis kuidas?

    Aitäh,
    Liisi.

    VastaKustuta
  2. Kui vähegi võimalik (loe:aega) teen puljogni ise kui ei siis kasutan kanafondi või siis puljongikuubikut viimasel juhul.

    Tavaliselt ise valmistades teen kanapuljongit, kasutades selleks kanakonte. Pesen kondid külma veega. Panen need potti koos külma veega ning lasen keema, siis alandan kuumust ning lasen podiseda vaikselt. Aeg-ajalt riisun vahtu... Ahjaa kontidele viskan sekka ka vedi sibulat, porgandit, paar pipratera, ja loorberilehte.

    VastaKustuta
  3. Kaua seda kontidest puljongit keetma peaks? Kas ikka mitu tundi, et saada õiget maitset?

    Ülle

    VastaKustuta
  4. Selle roa tegemisel kasutan mahepoest ostetud puljongikuubikuid. Kui aga ise teha, siis peaks ca 2 tundi kindlasti keetma.

    VastaKustuta
  5. Tegin ka täna neid koibi ja tõesti tulid maitsvad. Lihtne ja maitsev toit.

    VastaKustuta
  6. Kas vahukoore segan lihtsalt toorjuustuga läbi? Proovin täna teha seda :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei pea läbi segama:) ... võib lihtsalt potti pista.

      Kustuta
  7. Sattusin teie blogi peale tänu oma sõbrannale ja see oli esimene roog, mille kohe järgi proovisin. Lihtsalt imemaitsev, koos kartulipudruga. Väärt blogi! Edu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda ning tere tulemast minu blogi retseptimaailma:)

      Kustuta
    2. Rõõm kuulda ning tere tulemast minu blogi retseptimaailma:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails