28. märts 2011

Pardirasvas valminud krõbedad praekartulid

/Prindi retsept/

Plaani kohaselt on nii, et kui valmistan pardifileed, siis järgnevad sellele needsamad krõbedad praekartulid. Kogun pannile eraldunud pardirasva ilusti pisikesse anumasse ning asetan külmkappi, et siis sellega mõnel õhtul vägitegusid korda saata kuldpruunide praekartulite näol. Täiesti ausalt võin öelda, et pardifilee valmistamisel on pardirasv lausa imeline asi, mis teeb kõige tavalisemate kartulitega lausa hämmastavaid imetegusid. Miskit gurmeerooga siia ei tule, kuid maitselt on need võluvad ja valmistusviisilt lihtsad. Pealegi on see suurepärane võimalus pardist eraldunud rasva kuskil maitsvalt ära kasutada. Kuna filee küpsemise ajal on soola juba pannile lisatud, siis kartulite praadimisel võib meresoola vaid minimaalselt lisada. Veidi magedama-maitse eelistajad võivad sootuks soola hiljem lisamata jätta.


kartuleid, kooritud
pardirasva
meresoola


Lõika kartulid noaga väikemaks ning keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta. Pane pardirasv tulele kuumenema, seejärel lisa keedetud kartulid ning prae neid keerates seni, kuni muutuvad kuldseks. Praadimise vahepeal maitsesta meresoolaga.


2 kommentaari :

  1. Kahtlemata ülimaitsev. JO-l oli mingi retsept kunagi ahjukartulitest hanerasvaga, mõte on ammu, aga proovinud pole siiamaani. Küll jõuab! See sinu pardirasva variant tundub aga veel gramm parem!

    VastaKustuta
  2. :) maitselt on tõesti head. Eile sai neid tehtud näiteks õhtuseks näksimiseks jalgpalli kõrvale:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails