1. märts 2011

Need päris õiged kommid: Ferrero Rocher's

/Prindi retsept/

20-22 tk

Teate ju küll neid kuldse paberiga kommikesi, mis poeriiulitel vastu säravad ning kohati lausa tungivalt oma headusest märku annavad. Seal ma siis poes olengi, võtan julguse kokku ning jalutan ükskõikse nöoga neist mööda. Kassa juures märkan aga siiski kolme kommikest, mis sõbralikult koos ühises kommipakis kükitavad:) Enam ma nii ükskõikne ei olegi ning mõtlen, et siiski võiks ju osta... Nägin aga paar päeva tagasi ühes blogis (siin see tänuväärne blogi on) nendesamade kommide retsepti, mispeale haarasin poekoti ning läksin kohe vajalikke aineid ostma. Minupoolsete pisikeste retsepti-mugandustega sain juba samal õhtul kohvi kõrvale neidsamu komme vaagnalt näpata. Ja nii lihtne see ongi:

100 g vahvleid (pähklimaitsega)
100 g mandleid, röstituna*

200 g Nutellat

125 g tumedat šokolaadi

ca 1 sl õli


Haki noaga vahvlid väikesteks tükkideks. Peenesta noaga ka röstitud mandlid ning sega need komponendid kokku Nutellaga. Aseta jahedasse tahenema ca pooleks tunniks. Seejärel vormi käte abil massist pallid ning aseta uuesti külmkappi ca pooleks tunniks tahenema.

Sulata šokolaad vesivannil ning seejärel sega sisse õli. Kasta grilltiku abil jahedas seisnud pallid ükshaaval sulašokolaadi ning lusika abil kata õhukese šokolaadikihina kogu pall. Aseta küpsetuspaberile tahenema.

*Mandlite röstimiseks aseta need ahjuplaadile ning lase grillrežiimil röstida kuni muutuvad veidi kuldsemaks (ära mingil juhul üle rösti, kuna üleküpsenud mandel ei ole teab-mis-hea). Grillrežiimi puudumisel küpseta ülemisel siinil 200 kraadi juures kuldse jume saavutamiseni.

26 kommentaari :

  1. Ma just eile meisterdasin ka neid saades inspiratsiooni sealtsamast blogist :) Ei ole viitsinud veel postitust valmis kribada.
    Olid küll täitsa nagu päris. Lastele annan jaokaupa kätte.

    VastaKustuta
  2. Lastele annan jaokaupa siis sellepärast, et nad korraga kõike ära ei sööks :)

    VastaKustuta
  3. Oma väiksele härrale annan kommi üsna harva, kuid nagu pildilt näha siis väiksed näpujäljed kommi peal reedavad, et laps on kausis ise kommi valimas käinud:) Mulle avaldasid väga head muljet, eriti siis kui kasutada õige pähklimaitsega šokolaadikreemi (Nutella või näiteks M&S pähklikreemi)

    VastaKustuta
  4. Neid komme olen mina ka teinud, aga ma oli väga kärsitu ja tegin oma elu ise keeruliseks. Täidis võiks enne pallideks rullimist ja šokolaadi sisse kastmist ikka tublisti külmikus seista, et töö hõlpsamalt sujuks. Aga väga maitsvad said.. järgmisel päeval :)

    VastaKustuta
  5. Mina lasin seista pool ja pool tundi nagu retseptis ning lusika abil vormisin pallid - ei nurise. Muidugi võis mul elu lihtsam olla sellest, et hoidsin šokolaadikreemi enne pallikeste valmistamist õigeveidike jahedas:)

    VastaKustuta
  6. Väga isuäratavad pallikesed! Ja kõik kiidavad ka siin, nii et peab plaani võtma! Aitäh jagamast!

    VastaKustuta
  7. Juc - proovi kindlasti, se ettevõtmine ei võta palju aega:)

    Elen - praeguse seisuga on paar kommi järel, nii et kui ruttu teed... aga tegelikult oled alati oodatud, lepime kokku ning teen neid kommikesi veel;)

    VastaKustuta
  8. Nii head asjad tuleb ometi järele proovida. Nagu näha, on Tessa Kiros inspireerinud suisa rahvahulki neid komme veeretama:)

    VastaKustuta
  9. Mina pole veel teinud, aga tolle Palachinka lingi salvestasin ära, et nädalavahetusel proovida :D

    VastaKustuta
  10. oehh, mina sõin just viimased trühvlid õhtutee kõrvale, tahaks veel...

    VastaKustuta
  11. Loen ja mõtlen... oli mul vaja Ragne blogi just praegu lahti võtta :D Magusaisu tapab lausa ja pood on liiga kaugel :P Aga igal juhul on väärt proovimist!

    VastaKustuta
  12. Kust leida pühklimaitselist vahvlit? :)
    Kristina

    VastaKustuta
  13. Mina kasutasin poesia-firma pähklimaitselisivahvleid. Need helerohekas pakendid ning saadaval Rimi ja säästumarketi kauplustes.

    VastaKustuta
  14. Need on minu kalli sõbra lemmikkommid. Nägin poes sarapuupähkli kreemi, Kuidas Sa arvad kas see võiks ka sobida, et audentsus säiliks? Ja kasutaks näiteks röstitud sarapuupähkleid mandlite asemel...

    VastaKustuta
  15. Vabandan muidugi mõne kirjavea pärast:( Minul kärsitul ikka juhtub Autentsus ..

    VastaKustuta
  16. Sarapuupähklikreem ma arvan, et sobib suurepäraselt.

    Mina isiklikult olen röstitud mandlite hull, nii et need pidid kohe kindlasti nendesse kommidesse rändama:)

    VastaKustuta
  17. Leidsin sellelt lehelt, mis linkisid, suurepäraseid kooke. Kas on veel mingeid lehti, mis su lemmikute hulka kuuluvad? Uudistaks hea meelega.

    VastaKustuta
  18. Oi, neid lemmikuid, mis mul readerisse salvestatud on mitmeid, Täiesti suvalises valikus soovitan näiteks (vabandan, et aadressid ei ole lingitud aktiivseks):

    http://eatgood4life.blogspot.com/

    http://www.dessertsforbreakfast.com/

    http://www.crumblycookie.net/

    http://www.travelerslunchbox.com/

    http://the-dogs-breakfast.com/

    ...ja neid lehti on veel ja veel ja veel:)

    VastaKustuta
  19. Ma poleks kunagi pidanud neid ise teha proovima! Need kommid on LIIGA head :D Ma ei suuda lõpetada nende söömist, enne kui kõik on otsas :)

    VastaKustuta
  20. Super head tulid ja lihtne teha :)

    Karin

    VastaKustuta
  21. Suur tänu Sulle nii suurepärase blogi eest. Sinu blogi on minu kokaraamat. Kõik on nende kirjelduste järgi väga hästi õnnestunud. Kommid olid lihtsalt suurepärased, kusjuures ei ole magusa sööja. Mees vaatas ja imestas, kui kolmanda kommi järgi sirutasin ja see ei jäänud. Miks võid peab panema? Ma ei pannud aga head tulid ikkagi.

    Ilusat saabuvat jõuluaega
    Nele

    VastaKustuta
  22. Seda on tore kuulda, kui oled siit mütteid saanud:)

    Õli lisan šokolaadile sellepärast, et seda paremini töödelda, sest mida vedelam on šokolaad seda paremini ja lihtsam on trühvlit katta. Samuti annab õli šokolaadikattele ilusa läike. Samas ei tohi jälle õliga liialdada, muidu ei hangu kommid ära.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails