10. märts 2011

Ahjuvormis küpsetatud muna ja peekon

/Prindi retsept/

Minu nädalavahetuse hommikusöögid näevad tavaliselt ette hoolsasti valmistatud hommikulauda, kus kohtab värskelt küpsetatud saiakesi, pannkooke ning täidisega omlette ja ahjuvorme. Ja kui poest olen eelmisel päeval koju vedanud kotitäie apelsini, siis saab värkelt pressitud mahlagi. Järgnevalt miskit lihtsat, mis ei külasta hommikulaudasid just igapäev, kuid sellegipoolest on ahjuvormis küpsetatud muna koos peekoniga täitsa sinasõber:)


neljale

1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
150 g toorjuustu, toasooja
4 sl riivitud juustu
peekoniviile
4 muna
soola, pipart
parmesanilaaste

Haki sibul ning prae pannil klaasjaks, poole pealt lisa purustatud küüslauguküüs. Sega sibula segu kokku toorjuustu ja riivitud juustuga, maitesta soola ja pipraga. Vooderda nelja brüleevormi põhi ja ääred peekoniga. Jaota vormidesse sibula-juustusegu ning kõige peale löö katki üks toores muna. Raputa peale veidi soola ja musta pipart. Küpseta ahju ülemises osas 200 kraadi juures seni kuni muna on pealt hüübinud. Serveeri parmesanilaastudega.

2 kommentaari: