16. veebruar 2011

Väga vale Spanakopita

/Prindi retsept/

Minu viimase aja retseptipostituse hõredust saab põhjendada praegusel hetkel ringiliikuva gripiga, mis just kõige ebasobivamal hetkel otsustas külla tulla. Hetkel kosun sellest puuviljade, värskelt pressitud apelsinimahla ning isetehtud jogurtiga. Praegu aga üks maitsev retsept, mida võib julgelt nimetada eriti laisa inimese spanakopitaks, pealt vaadates üsna erinev, kuid idee algeid sellele võib leida eelmisel aastal nami-namikate seltsis valmistatud vale-spanakopita retseptist. Ainuke vahe selles, et minu küpsetise lõpptulemuseks on ikka väga-vale-spanakopita. Spanakopita ehk siis feta-pinatipirukas, mis sobib ideaalselt sellistesse väheke unistesse, aga juba kukesammu võrra pikematesse hommikutesse.
500 g pärmi-lehttainast
ca 150 g feta-juustu

Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks (juhul, kui kasutad juba valmisrullitud tainast, siis laota tainas lihtsalt laiali). Laota peale murendatud fetajuustutükid. Keera tainas pikemast servast rulli. Lõika sellest 2 cm paksused viilud ning aseta ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures seni kuni fetarullid on pealt kuldsed (ca 15-20 minutit)

5 kommentaari:

  1. Tere!

    Kui piimatoodete tarbimise lõpetad, saad kiiremini terveks. Sama kehtib lumivalge nisujahu kohta. Mõlemad on lima tekitajad, mis ummistab lümfisüsteemi.

    Parimat
    Margus

    VastaKustuta
  2. Tere, aitäh nõuande eest, kusjuures eile just kuulsin tuttavalt seda, et piimatooteid tarbida ei tohi. Ise püüdsin just tubli olla ja korralikult Gefilius keefirit ning jogurtit juua:)

    VastaKustuta
  3. Ragne, kui Sul spinatit üldse pole, siis pane nimeks parem tyropita (juustupirukas) ;)

    VastaKustuta
  4. Kui nüüd juustupirukas seda tähendab, siis tundub jah see loogilisem nimi olevat:) Aga kokkamisõhtul tehtud pirukas oli ika tänuväärne küll, pärast seda mitu korda valmistanud seda, aga seekord spinatit ei olnud

    VastaKustuta
  5. Just, 'tyropita' tähendab juustupirukat. See spana-prefiks seal 'spanakopita' sõnas tähendab spinatit ;)

    VastaKustuta