11. jaanuar 2011

Praetud sõir

Veidikene uuendusi siinses blogis. Mulle meeldib ehk teistele ka...

Nüüd aga minu viimaste kuude lemmikust. Kuna retseptiks seda postitust päris pidada ei saa, siis ideena on see toit väärt kirjapanemist kohe kindlasti. Praetud sõir, mis jääb praetuna keskelt sulanud, ümbris aga küpseb kuldpruuniks kerge koorikuga katteks - tarvitada koheselt leival, saial või siis niisama näksimiseks.Kõige parem on veidikese küüslaugu ja maitserohelisega maitsestatud sõir. Tuleb tunnistada, et paar viimast korda olengi valmistanud sõira selle praadimise eesmärgil. Sõltuvusttekitav on see kohe kindlasti. Vaja ongi ainult ühte komponenti:

Isetehtud sõira (vastavalt maitsele, mis lisandiga soovid)

Lõika sõirast 0,5cm viilud ning aseta kuumale kuivale pannile. Prae ühelt poolt, kuni see on kuldpruun, keera puulabidat kasutades see ümber ning küpseta samuti kuldpruuniks.

13 kommentaari :

  1. looks so delicious that i want to eat it now at 6:00 in the morning!

    VastaKustuta
  2. Blogi uus kujundus on ilus :)

    Just plaanisin sõira tegemist. Nüüd proovin kindlasti ka selle retsepti ära ;)

    VastaKustuta
  3. Väga kaunis näeb värskenduskuuri läbi teinud blogi! Rääkimata sõira postitusest, mis on tõeliselt isuäratav ja maitsemeeli õrritav :)

    VastaKustuta
  4. Heidi - It really is delicious, When I first tried this, I was really surprised that home-made sõir is melting this way.

    Ise olen ka uuendatud blogiga rahul, eelmine oli nii kulunud. Erilised tänud oma abikaasale, kes pidi minu nõudmisi ja soove arvestades pidevalt lehe Heater-pilti minule sobivaks muutma:D Ei sobinud üks ega teine variant, lõpuks kell kaks öösel sai aga sobiv pilt valmis:)

    VastaKustuta
  5. Huvitav, just eile oli ületamatu sõiraisu ja tegu jäi tegemata ainult kohupiima külmkapist puudumise tõttu. Eks peab sel nädalal siis ikka ära tegema:)

    VastaKustuta
  6. nagu värske tuulepuhang oleks blogist üle käinud:)
    sõira praadimine on küll hea idee, ülimalt isuäratav näeb välja.

    VastaKustuta
  7. Ilus , värske nägu blogil ja isuäratav sõir!

    VastaKustuta
  8. Plaanis oli juba varem blogi uuendada, aga kartsin, et äkki miskil põhjusel läheb kogu retsetikou kaotsi. Lõpuks võtsin südame rindu ja tegin ära - kõik on alles:)

    VastaKustuta
  9. Jätkuvalt lemmik blogi :) mida koguaeg vaatan.
    Saatsin teile e-maili vastu,seoses carsi multika tordi tegemise suhtes-ooten endiselt vastust. Kas olete meili kätte saanud?
    Marianne

    VastaKustuta
  10. Marianne - kusjuures mõtlesingi mõni päev tagasi, et millal tagasisidet saab. Minuni kirja pole jõudnud, kas saaksid uuesti saata?

    VastaKustuta
  11. Minu lemmik toidublogi! Nüüd veel ilusam. :)

    Tegin eile Sinu retsepti põhjal küpsisekooki hapukoore ja halvaaga - no ülihea! Küpsisekook on selline naljakas asi, mida on lihtne valmistada, kuid mis kipub tihtipeale ununema - sõin viimati vist kunagi lapsepõlves -, aga tänud meeldetuletamise eest! ;)

    VastaKustuta
  12. Saatsin nyyd teile meili-vaadake kas saite kätte.
    Tegime ka ükspäev sõbrannaga seda piparkoogi põhja ja munavalge-kohupiima kooki-ülihea oli see ikka :)

    VastaKustuta
  13. Maili - tegin paar päeva tagasi veel üht maitsvat küpsisekooki, mis minu meeldivaks üllatuseks muutub igapäevaga aina maitsvamaks. Kindlasti panen selle retsepti ka lähiajal ülesse:)

    Marianne- meil käes ja vastasin ka:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails