19. jaanuar 2011

Kodujuustukook

/Prindi retsept/

Mina märkasin täna, et ilmad on valgemaks muutunud, sest tavapärase pimeda kella poole viie ajal oli meeldivalt hämar õhtupoolik. Aeg on vist hakata lugema päevi, mil tärkab esimene rabarberivars ning naadileht. Muidu aga ikka koogilainel, täpsemalt mahlaste maitsvate koduküpsetatud armastust täis kookide lainel. Järgnevalt siis küpsetis, mis valmis põhimõttel kasutame-külmkapivarud-ära.


Põhi:

125 g võid

4 dl jahu

näpuotsatäis soola

1 dl suhkrut
0,5 tl kaneeli
0,5 tl soodat

Kate:

600 g kodujuustu
300 g sulatatud juustu
3 muna
3,5 dl suhkrut

3 sl jahu

Sulata või, sega omavahel kuivained ning lisa võile, sega purutaoliseks massiks. Aseta purumass kandilisse (kasutasin 30x22cm), küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale.

Katte jaoks sega omavahel kodujuust ja sulatatud juust, lisa ülejäänud ained, seda ning vala põhjale peale. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40-45 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda.

9 kommentaari :

  1. Väga lihtne ja maitsev kook. Kattesse paneksin järgmine kord veidi vähem suhtkurt ja küpsetasin kokku mingi 1h 15 min, kuni kook pealt kuldne. Tõesti maitsev, tänud!

    VastaKustuta
  2. kusjuures, pärast teistkordset proovi vähendasin sukrukogust nii nagu siinses retseptis kirjas on, Mulle niiviisi sobis, esialgselt oli aga suhkrukogus suuremgi:)

    VastaKustuta
  3. Millist sulatatud juustu restept sisaldab, maitsestamata? Ja vast toorjuust sobib ka?

    VastaKustuta
  4. Mina kasutasin Merevaigu sulatatud juustu, see annab koogile sellise mõnusa tekstuuri, soovitan:)

    VastaKustuta
  5. Väga hea kook! Seekord küpsetades kasutasin põhja jaoks Digestive küpsiseid (vahekorras 260g küpsiseid, 120g võid) ning osa suhkrust asendasin kondendpiimaga, mis kapis oma saatust ootas. Mune oli kapis järgi vaid 2, kuid piisas neistki täiesti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Küpsistega seda kooki veel lihtsam valmistada. Kondenspiim sobis kindlasti siia retsepti imehästi ja miks mitte piisava kondenspiima olemasolul terve suhkru kogus sellega asendada;)

      Kustuta
  6. Ma nüüd ka proovisin koogi ära - tõesti väga hea tuli. Eelnevalt oli väike kahtlus, et äkki jääb kodujuustuga liialt teraline, kuid kui kook oli ära jahtunud, oli ta ideaalne ja väga mõnusa tekstuuriga.
    Retsepti modifitseerisin nii, et panin suhkrut 2,5 dl ja siis ka natukene sidrunimahla maitseks juurde :)
    Aitäh väga maitsva retsepti eest!

    VastaKustuta
  7. kas see kook on ka nii tugev, et saaksmartsipaniga katta, ilma, et see lössi vajuks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ta jääb üleöö seisnuna koheva kohupiimakoogi paksusega. Kuna kohupiimakooke kata ise kõll tihtipeale martsipaniga, kui näiteks lastetorti vaja. Siis ka see kook sobiks niimoodi kasutamiseks.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails