30. jaanuar 2011

Juustukook - apelsinine ja martsipaniga

/Prindi retsept/

Kui täna hilishommikul kööki lonkisin ning õue piilusin, tekkis veidi nõutu oleks Miskid säravad oranžikad laigud oli vallutanud ilmatu suured lumukuhjad. Ei tahtnud küll uskuda, kuid jah, maja nurgatagant piilus päike. Seetõttu on ka seda koogiretsepti kohe rõõmsam üleskirjutada- värvilt sama ergas ja oranžikas. Kook sai alguse nagu ikka - ülejäägist. Seekord oli vaja ära kasutada riiulil paiknev martsipan. Sobis justkui valatult apelsini ning šokolalaadiküpsiste lembusesse. Nagu ikka on sedasorti kook maitsev järgmisel parem, veelgi parem kui kannatad oodata ülejärgmise päevani.

Põhi:

250 g šokolaadimaitselisi küpsiseid
100 g võid, sulatatuna


Täidis:

400 g toorjuustu

250 g kohupiima (teraline)

3 muna

2,5 dl suhkrut

1 suure apelsini riivitud koor ja pressitud mahl

100 g martsipanimassi


Kate:

2 dl rõõska koort (35%)

1 tl vanillisuhkrut

1 tl suhkrut


Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (22-24cm) põhjale.

Täidise jaoks sega omavahel toorjuust ja kohupiim. Lisa ülejäänud ained, välja arvatud martsipan. Mikserda korraks kogu mass läbi ning vala küpsisepõhjale. Võta martsipanist väikesed tükid ning pista täidisesse. Küpseta 170 kraadi juures ca 1tund. Aseta ööpäevaks külmkappi tahenema. Vahusta koor suhkrutega vahule ning serveeri koos koogiga.

3 kommentaari :

  1. Mmmm... oleks mul ka vaid selliseid nö "ülejääke" kodus riiulite peal. Tavaliselt peab ikka minema eraldi poodi ostma :)

    VastaKustuta
  2. Elen, mul jah kipub selliseid ülejääke ikka olema. Tavaliselt kasutan selliseid asju ära leivas või müslis, hetkel oli aga juustukoogi isu:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails